Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Actualizare: FOTO Groapă imensă în asfalt, pe Bulevardul Coposu. Rețeaua de canalizare, veche de 100 de ani, a cedat

Actualizare: FOTO Groapă imensă în asfalt, pe Bulevardul Coposu. Rețeaua de canalizare, veche de 100 de ani, a cedat

Actualizare: Mai mulți muncitori au intervenit pentru a realiza lucrări la groapa de pe Bulevardul Corneliu Coposu. Din noile informații, este vorba despre o problemă la canalizarea subterană, o rețea de canalizare veche de 100 de ani a cedat.

„Craterul s-a format după ce a fost o avarie la rețeaua veche de canalizare, o rețea veche de o sută de ani care a cedat. Echipa s-a deplasat în 30 de minute, iar zona a fost stabilizată cu balast, s-au stabilizat malurile. Luni se vor face săpături suplimentare pentru a nu se repeta astfel de incidente. Serviciile de apă din zonă nu sunt afectate”, a transmis Tatu Măirean, Director Tehnic Apă Canal, pentru Turnul Sfatului.

„În urma unei defecțiuni la conducta de apă, stratul de sub asfalt a fost spălat în zona respectivă, asfaltul cedând. SC Apă Canal intervine pentru reparații la conducta de apă, iar stratul de asfalt din zona afectată va fi refăcut”, au transmis și reprezentații primăriei Sibiu.

Știre inițială: Mai mulți cititori ai Turnul Sfatului au semnalat în această după-amiază apariția unei fisuri în asfalt, pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Poliția a delimitat zona pentru prevenirea accidentelor. „Este vorba despre o fisură în asfalt. Am delimitat zona pentru prevenirea accidentelor”, a transmis Luciana Lazăr din partea IPJ Sibiu.

Ar putea avea legătură cu o legendă

Unul dintre sibienii care a sesizat problema, pasionat de istorie, spune că în locul în care s-a produs fisura nu exista canal și amintește de o legendă: „Nu exista canal acolo unde s-a surpat, iar eu știu că vis a vis, unde e dealul cu spitalul, exista un cimitir. Era vechiul cimitir al orașului și există legende conform cărora exista o catacombă sau tunel care făcea legătura între cetate și cimitir”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Onu

Acum 1 an

Este o defectiune la canalizare. Nu vedeti camionul din poza? Ce catacombe visati?
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Ok asta e veche de 100 de ani..se poate întâmpla..nici o problemă! Da oare ...măcar peste alta 100 de ani o sa fie capabil sa alinieze toate capacele de canal la nivelul asfaltului??? Ca nici una nu e perfecta...deși sunt cazuri în care strada e proaspăt asfaltata! A...asta nu e o chestie ..smart...nu e despre bici...troti...deci...nu contează! Da dacă 8n groapa asta cădea unul cu troti???
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Aratati pozele astea si poze/ film de la prologul Red Bull unui inginer structurist la drumuri. Numa' zic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

N-are nici o legătură e in afara ariei probei speciale. Deci ce ar trebui sa concluzioneze respectivul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Lotrean

Acum 1 an

Am vândut toate bogățiile Romaniei noastre sfinte! Le-am dat străinilor! Apa Canal e o firmă străină acum care doar ne ia banii și îi duce la ei în țară lor! Uite la gaz, care a rămas românească, noi am schimbat toate rețelele din țară cu miliarde de euro! Ce e românesc dăinuie ca suntem poporul ales! Nu m-ai vindeti țara!!!
Raspunde

Loredana Farcasiu

Acum 1 an

S-a surpat asfaltul sub autocar plin de turisti olteni sau mitici si alti sudisti, ceea ce este de inteles. Nu se intampla asa ceva niciodata cu autobuzele noastre de la Tursib, ca sa nu mai zic ca e absolut imposibil sa patesti asa ceva cu bicicleta iar Sibiul este cunoscut pentru traficul preponderent pe biciclete, avand piste foarte faine si bune, peste tot in oras.
Raspunde

Laura

Acum 1 an

Pestele de la cap se impute! Cum naiba sa lasi o retea de un secol apoi sa asfaltezi? Fodor e b***** in cap? La fel si ala de la Apa Canal? Cine suporta reparatiile? Domnule Bibu, n-ai nimic de spus?

Raspunde

Eu

Acum 1 an

Dacă îmi amintesc bine, în urmă cu ceva ani, tot acolo s-a căscat un crater imens..... o fi ceva legat de subsolurile Sibiului.....!?!
Raspunde

Soru

Acum 1 an

Conducta de apa trece pe Nicolae Bălcescu prin fața fostei cofetarii Macul Roșu.Nu este legenda in locul spitalului era cimitirul vechi iar într-o veche capela locuia o familie de sași .Copii frecventau școală Nr 2 !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus