Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Mașină de Poliție oprită pe pista de biciclete. Reacția IPJ: Era în misiune, un sibian și-a găsit tatăl decedat în casă

Mașină de Poliție oprită pe pista de biciclete. Reacția IPJ: Era în misiune, un sibian și-a găsit tatăl decedat în casă

Un sibian care circulă cu bicicleta prin oraș ne-a transmis pe adresa redacției o imagine cu o autospecială de Poliție oprită pe trecerea de pietoni. Evenimentul a avut loc pe Calea Turnișorului, nemulțumirea principală fiind că Poliția oferă un exemplu negativ, mai ales că în zonă pista este adesea blocată de mașini parcate neregulamentar.

”Trec zilnic cu bicicleta pe această pistă de biciclete și mereu sunt mașini parcate de-a curmezișul pe ea. Surpriza a fost când am întâlnit chiar mașina de Politie parcata pe pistă, un bun exemplu de respectare a bicicliștilor în Sibiu orașul bunelor maniere. Mașina nu avea niciun girofar pornit, era pur și simplu parcată”, ne-a transmis V. B., care a sesizat și Poliția Locală cu această ocazie.

În răspunsul primit de la Poliția Locală sibianul a fost informat că mașina respectivă se afla în misiune.

Reporterul Turnul Sfatului a transmis mai departe fotografia cu autospeciala de Poliție reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru a lămuri situația. Situația a căpătat o turnură neașteptată.

”La data de 27.07.2022, orele 18:40, prin apel 112, un sibian a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu despre faptul că și-a găsit tatăl decedat la adresa de domiciliu, respectiv municipiul Sibiu, Calea Turnișorului nr. 18A.  La fața locului a fost direcționat un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică, cu autospeciala de poliție cu numărul de înregistrare MAI 58189, surprinsă în imaginile pe care ni le-ați pus la dispoziție. Precizăm că, fotografia este efectuată la ora 7:30 PM, aspect care se poate observa/deduce și din poziția soarelui spre apus. Conducătorul autospecialei a oprit pe locul de parcare special amenajat, ocupând parțial și pista de biciclete, pentru a putea asigura o intervenție cât mai rapidă la evenimentul sesizat, acordând o mai mare importanță timpului de intervenție, în detrimentul manevrei de parcare, aspect firesc din punct de vedere moral și profesional”, au explicat oficialii IPJ Sibiu pentru Turnul Sfatului.

La aproximativ 30 de minute de la apel, din nefericire echipele medicale au confirmat decesul bărbatului. Ulterior, polițistul a revenit la mașină și corectat poziția acesteia pe spațiul de parcare, unde a rămas până în jurul orei 21:00 când a fost finalizată cercetarea la fața locului.

”Ne rezervăm dreptul de a preciza că, în conformitate cu prevederile articolul 61 din OUG 195/2002, alin. 2 „conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă”. Situația nu este una ideală, ne dorim să fim un exemplu pentru ceilalți participanți la trafic, însă în situații de urgență și parcarea mașinii se face în timpul cel mai scurt, mai ales atunci când vorbim despre salvarea de vieți omenești”, au concluzionat reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2210

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Rob

Acum 1 an

Însemnele de pe mașină nu confirmă o urgență. Semnalele luminoase și acustice da. Și l-au salvat?
Raspunde

Minime

Acum 1 an

De unde stii ca nu erau semnale acustice? Sau tu te uiti la o poza si auzi ce e in ea? Lol. Si dup masina de politie mai sunt inca 3. Pe alea nu le vede nimeni. Sau nu coteaza?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

povesti nemuritoare...puteau sa parcheze regulamentar, pe omul ala oricum nu-l mai invia nimeni!!!
Raspunde

Un biciclist

Acum 1 an

Nu le mai ziceti acelor capcane “piste de biciclete” pentru ca nu sunt! Cand latimea acelei benzi desenate e de vreo 60-70 de cm iar o usa deschisa de masina parcata - in cel mai bun caz tangent la capcana are raza de actiune de vreo 80 de cm adica cel putin toata pista, cum poti sa numesti acele capcane piste si cum te poti astepta ca bicicleta sa devina mijloc alternativ si sigur de deplasare intr-un oras sufocat de masini si plin de praf?? Cand o sa o vad pe pensionata fodor si pe cei din primarie si CL circuland frecvent pe acele “piste” avand traficul in stanga si masini parcate in dreapta (a caror usi se pot deschide larg oricand) atunci sa le ziceti piste de biciclete.
Raspunde

SIM

Acum 1 an

Asta e dovada ca multi nu au de lucru in orasul acesta. Doar unul care taie frunze la caini are timp de asemenea poze si lucruri neinteresante.
Raspunde

Simona Popa

Acum 1 an

Se intampla des sa vezi masini parcate pe pistele de biciclete dar trebuie sa fii putin frustrat sa te opresti doar atunci cand vezi masina politiei si sa o fotografiezi, sigur nu au parcat asa sa mearga la cumparaturi, trebuia sa se gandeasca acest "biciclist vigilante".
Raspunde

Ghjgf

Acum 1 an

e greu cu parcarea la domnii militieni... poate ca s-au grabit sa il invie pe cel gasit fara suflare :) desi nu vad unde mai era urgenta (misiunea da, urgenta nu) atata timp cat cel gasit era deja mort... e plin orasul de masini oprite pe benziile demarcate pentru biciclete pentru ca acelea nu sunt piste de biciclete ci doar niste benzi ale groazei pentru biciclisti cu obstacole aleatorii de tip: usa deschisa fara asigurare, guri de canal sau gropi. O adevarata aventura sa mergi pe ele si sa ajungi cu bine la destinatie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus