Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

O bunică și nepoții ei minori au trebuit să ajungă pe Aeroportul Sibiu, pentru a putea pleca în Irlanda. I s-a refuzat zborul pe Otopeni

O bunică și nepoții ei minori au trebuit să ajungă pe Aeroportul Sibiu, pentru a putea pleca în Irlanda. I s-a refuzat zborul pe Otopeni

Rozalia D. a încercat să zboare înapoi la Dublin, de pe Aeroportul Henri Coandă, cu cei doi nepoți, însă a fost întoarsă din drum de polițistul de frontieră. Motivul: nu deținea cazier judiciar.

Aceasta a reușit totuși să plece din țară de pe Aeroportul din Sibiu, unde nu i s-a cerut niciun act în plus, relatează Libertatea.

„E o cerință valabilă strict pentru deplasarea copiilor de cetățenie română însoțiți de un reprezentant legal”, spune Marius Maroșan, reprezentantul unei asociații de români din Irlanda, în numele familiei. Minorii sunt însă cetățeni maghiari.

Cei trei au reușit să decoleze ieri, marți, 23 august, de pe Aeroportul din Sibiu. Conform familiei, cu aceleași documente, fără cazier judiciar.

O familie mixtă româno-maghiară stabilită în Irlanda e hotărâtă să îi facă plângere penală unui polițist de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă din Capitală.

„Polițistul a uitat să se prezinte, având în vedere că încalcă dreptul fundamental la libera circulație al unor cetățeni UE, drept conferit prin numeroase articole din legislația Europeană, prin directive europene și prin prevederi cuprinse în tratatul de aderare la Uniunea Europeană semnat și de România, acesta nu a oferit clarificări cu privire la decizia dânsului de a interzice trecerea, nu a menționat nicio prevedere legală, nu și-a justificat decizia prin articole de lege și a dat dovada de totală lipsă de empatie și profesionalism”, spune Marius Maroșan, reprezentantul ONG-ului „Romanians in Ireland”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Adi

Acum 1 an

Daca poliția își face treabă nu este bine. Daca nu o face iarăși nu este bine. Tipic românesc
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Ce n-ai inteles din articol? Cazierul judiciar se cere in cazul cetatenilor romani , insa copiii erau cetateni maghiari ! Deci ce treaba isi face politia ?
Raspunde

Sdfg

Acum 1 an

dar tu nemtodom romana? copii erau mixti si daca nu aveau doar acte maghiare (daca aveau si romanesti) atunci politistul a actionat corect din punct de vedere tehnic dar incorect din punct de vedere profesional unde trebuia sa respecte instructiunile de lucru si mai ales sa prezinte celor implicati motivari ale deciziei si refuzului acordat...
Raspunde

Mămălichkite

Acum 1 an

Kokos, ești greu de cap sau te prefaci? Cazierul i s-a cerut adultului însoțitor, care este cetățean român, membru în Asociața Romanians in Ireland. Citiți naibii și textul înainte de a comenta.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

@mamalichkite Tu esti analfabet functional , nu intelegi ce citesti??? Cazierul judiciar se cere persoanei care insoteste copiii de cetatenie romana , insa aici nu e cazul , copiii aveau cetatenie maghiara . Dovada ca au zburat de la Sibiu fara probleme , politistii de aici sunt mai destepti decat aia de la Bucuresti!
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 1 an

Aici e vorba de mix : romanaesc si unguresc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus