Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
14°C

Sibienii, invitați să deguste varză călită cu carne la ceaun, la Muzeul Țării Secașelor

Sibienii, invitați să deguste varză călită cu carne la ceaun, la Muzeul Țării Secașelor

Muzeul Astra organizează în acest sfârșit de săptămână unul dintre cele mai importante evenimente din localitatea Miercurea Sibiului - „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor", ediția a IV-a. Evenimentul se va desfășura duminică, 28 august, între orele 10 și 16.

La fel ca și la precedentele ediții, acesta va avea loc în curtea Muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA. Aici se vor reuni producători din zonă care vor comercializa produse precum: miere, pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, murături, obiecte decorative.

„Totodată, vizitatorii vor putea degusta varză călită cu carne la ceaun, pregătită de colegul nostru Cosmin Ignat, coordonator al Muzeului Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și al acțiunii mai sus menționate. Este vorba despre un preparat făcut după o rețetă tradițională din zonă, pe care o vom prezenta într-o postare pe pagina oficială de facebook a Muzeului ASTRA”, transmit reprezentanții muzeului Astra într-un comunicat de presă.

La toate acestea se adaugă vizite ghidate ale muzeului, povești interesante despre trecutul localității Miercurea Sibiului și al zonei învecinate, povestiri despre personaje și legende din zona Țării Secașelor, toate pentru a reliefa importanța acestei unități muzeale ASTRA și a patrimoniului său cultural.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus