Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Sibienii, invitați să deguste varză călită cu carne la ceaun, la Muzeul Țării Secașelor

Sibienii, invitați să deguste varză călită cu carne la ceaun, la Muzeul Țării Secașelor

Muzeul Astra organizează în acest sfârșit de săptămână unul dintre cele mai importante evenimente din localitatea Miercurea Sibiului - „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor", ediția a IV-a. Evenimentul se va desfășura duminică, 28 august, între orele 10 și 16.

La fel ca și la precedentele ediții, acesta va avea loc în curtea Muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA. Aici se vor reuni producători din zonă care vor comercializa produse precum: miere, pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, murături, obiecte decorative.

„Totodată, vizitatorii vor putea degusta varză călită cu carne la ceaun, pregătită de colegul nostru Cosmin Ignat, coordonator al Muzeului Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și al acțiunii mai sus menționate. Este vorba despre un preparat făcut după o rețetă tradițională din zonă, pe care o vom prezenta într-o postare pe pagina oficială de facebook a Muzeului ASTRA”, transmit reprezentanții muzeului Astra într-un comunicat de presă.

La toate acestea se adaugă vizite ghidate ale muzeului, povești interesante despre trecutul localității Miercurea Sibiului și al zonei învecinate, povestiri despre personaje și legende din zona Țării Secașelor, toate pentru a reliefa importanța acestei unități muzeale ASTRA și a patrimoniului său cultural.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus