Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Reacția Spitalului Militar cu privire la medicul acuzat de luare de mită: „aruncă o lumina negativă asupra activității”

Reacția Spitalului Militar cu privire la medicul acuzat de luare de mită: „aruncă o lumina negativă asupra activității”

La începutul lunii august Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu anunța că un medic de la Spitalul Militar din Sibiu este cercetat de procurori după ce ar fi pretins și primit mită de la 6 pacienți, în perioada martie - mai 2022. Potrivit acestora, medicul ar fi cerut bani, alimente, băuturi alcoolice și alte servicii. În acest context, Turnul Sfatului a făcut o solicitare către reprezentanții unității medicale pentru a obține un punct de vedere.

Citește și: Parchet: un medic de la spitalul Militar din Sibiu a cerut mită de la pacienți: bani, alimente, băuturi alcoolice și alte servicii

În răspunsul transmis se arată că astfel de activități care contravin legii sunt condamnate de conducerea spitalului. De asemenea, în document se precizează faptul că acuzațiile aduse medicului aruncă o lumină nefavorabilă asupra imaginii unității medicale militare. 

„Conducerea Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu se delimitează de astfel de activităţi, care contravin legii. Oferim organelor de anchetă întregul nostru suport pentru buna desfășurare a cercetărilor și stabilirea situației de fapt. Acuzațiile aduse medicului din cadrul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu aruncă o lumină nefavorabilă asupra imaginii unităţii medicale militare. Așteptăm cu interes rezultatele anchetei în desfășurare”, se arată în răspunsul semnat de Colonel medic Șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel Moga, comandantul Spitalului Militar de Urgență. 

Citește și: „Control judiciar pentru medicul de la Militar acuzat că a luat mită de la pacienți. Nu mai are voie să intre în spital”

Vă reamintim că, inițial, medicul acuzat de luare de mită a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore după care a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile.

Dosarul penal pe numele medicului a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în 29 martie 2022, în urma a două denunțuri înregistrate la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu. Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. - Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi I.P.J. Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 

În perioada martie 2022 - mai 2022, medicul în vârstă de 68 de ani, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1.100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Nu e primul dosar dat publicității la obiecte pierdute in parchet, cu probe cu tot, dacă da ordin comandantul suprem.
Raspunde

CA

Acum 1 lună

Ce mai cauta intr-un spital public la 68 de ani?? Mai ales intr-un spital militar! Pt tineri nu este loc, nu? Inca nu a venit cineva tanar cu spaga suficienta sa se angajeze pe locul acestui pensionar tragic?? Sau e pastrat postul pt cine trebuie?? Sau dl dr nu a mai impartit mita cu cine trebuie si au gasit modul de a-l face sa plece?? Mai mult decat groaznic!!!!!! Nu le mai ajung sute de mii de lei!!! Ati inbolnavit tara de zeci de ani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus