Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

(Portret) Sergey: iubitor de jazz și vânător de experiențe

(Portret) Sergey: iubitor de jazz și vânător de experiențe

„Diferențele dintre noi nu sunt deloc mari. La început credeam că ele sunt mult mai adânci. Dar de fapt sunt doar lucruri mici. Bine, poate sunt două diferențe mai notabile. Aici toată lumea e atât de prietenoasă și dispusă să ajute. Nu vreau să spun că ucrainienii nu sunt de treabă, și știu că lucrurile astea depind de context, dar aici efectiv toată lumea a fost minunată. Asta e o diferență foarte mare față de Harkiv. Îmi iubesc orașul și mi-e foarte dor de el, dar noi acolo suntem mai asemănători cu rușii, nu vrem să ajutăm așa mult, suntem mai degrabă individualiști. În Harkiv trebuie să ai permanent ceva de lucrat sau de făcut. Oamenii nu au hobby-uri. Sigur, nu toată lumea, dar marea majoritate. În Sibiu, oamenii au un stil de viață mai relaxat, nu vor să sacrifice totul pentru muncă. În Ucraina poate abia în ultimii ani au mai început unii oameni să lucreze la relaxarea asta, dar aici e modul obișnuit și natural de trai. Oamenii par să aibă un echilibru mult mai bun între muncit și trăit. Nu totul se reduce la bani. Exact asta e cea de-a doua diferență pe care am observat-o. Sigur, nu știu dacă la fel stau lucrurile în orașele mai mari din România.

 

Am venit direct în Sibiu pentru că niște prieteni erau deja aici. Era o oprire bună în drumul spre Germania, unde ne invitaseră alți prieteni. Cum nu am reușit să închiriem primul apartament pe care l-am găsit, a trebuit să improvizăm rapid să avem unde dormi, așa că am ajuns în Bradu, lângă Sibiu. După ce ne-am trezit cu priveliștea munților în față, în orășelul ăsta extrem de liniștit, am decis că e mai bine să rămânem aici, că nu avem de ce să mergem mai departe în Germania.

În continuare e fantastic pentru noi să ne trezim în fiecare dimineață și să vedem munții aproape. Copiii sunt foarte fericiți că se pot juca în natură. Am fost surprins să descopăr multe case construite chiar în pădure, în timp ce alergam sau făceam o drumeție pe lângă Bradu. Oamenii trăiesc chiar și în păduri. E neașteptat. Downshifting-ul pare să fie o realitate aici.” 

***

Sergey, iubitor de jazz și vânător de experiențe

Editori text: Alexandra Coroi și Bogdan Dumitrescu

Foto: Gabriela Cuzepan 

sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de wenglor Romania. Portretele ucrainenilor din Sibiu sunt prezentate cu ajutorul UK Aid din partea guvernului britanic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Babylon

Acum 3 săptămâni

"vanator de experiente"....fugit de experienta de a fi tarat in razboi de globalisti ! ... pai ce-am facut, bobita ? Nu iti place scriptu dupa care joaca, clownul si ai fugit la noi ?
Raspunde

HIMARS

Acum 2 săptămâni

Sunt încăntat de ce spune omul ăsta dar cred că locul lui este în altă parte.
Raspunde

Axel

Acum 2 săptămâni

Acest "UK Aid" o terminat cu integrarea pakistanezilor in UK si a trecut la intergarea ucrainienilor in Sibiu ? Suntem satui de propaganda globalista de la niste saraci fara resurse care considera pe toti o colonie si umbla cu asemenea manipulari si "programe"... vine UK sa ne dea lectii la orice.. ce sa iti povestesc. Si ei colcaie in mizerie, efectiv... probabil considera ca mai pot inca fura din tara asta, altfel nu-i vad implicati benevol pe prapaditii astia de peste canal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus