Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
13°C

USR acuză: Noua grădiniță din Șelimbăr nu va fi gata până la începerea noului an școlar. Primarul: ”Va fi deschisă la sfârșitul lunii septembrie”

USR acuză: Noua grădiniță din Șelimbăr nu va fi gata până la începerea noului an școlar. Primarul: ”Va fi deschisă la sfârșitul lunii septembrie”

USR Șelimbăr acuză administrația locală că nu s-a putut ține de promisiune și noua grădiniță construită în comună nu va putea fi deschisă la debutul noului an școlar. Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, transmite că mai sunt de finalizat aspecte birocratice de acreditare și că unitatea va putea primi copii la finalul lunii septembrie.

”5 septembrie este data oficială a începerii anului școlar pentru copiii de grădiniță și elevi. În Șelimbăr, zeci de părinți așteaptă încă informații clare despre deschiderea grădiniței de pe str. Doamna Stanca, însă lucrările nu sunt gata la cel mai așteptat și important obiectiv de investiții din comună. Contractul prevedea un termen de execuție de 18 luni, dar a fost prelungit, iar costul lucrării a fost majorat cu aproximativ 400.000 de lei. Grădinița este însă departe de a-și deschide porțile, iar constructorul nu a suportat consecințe pentru întârziere, chiar dacă peste 120 de antepreșcolari sunt direct afectați”, transmite USR Sibiu într-un comunicat de presă.

USR-iștii acuză administrația că nu comunică stadiul lucrărilor și al avizărilor unității.

“Aceasta trebuie să fie preocuparea prioritară a administrației, modul în care asigură condiții și acces la servicii educaționale pentru generațiile de copii. Ori atribuirea contractului de execuție unei societăți fără experiență în construcții, cu 3 angajați și care luni de zile a lăsat șantierul grădiniței pustiu nu reflectă grija pentru copii. Observăm din nou stilul  ”hei-rup”, modificări de indicatori tehnico-economici pentru a justifica majorarea investiției, iar despre avizarea unității și personal, niciun fel de comunicare”, susține Daniela Ilie, consilier USR Șelimbăr.

Marius Grecu: Vom solicita Ministerului Educației ca în ordinul de ministru să fie specificate și locuri pentru copii cu vârste între 2 și 3 ani

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, explică faptul că mai trebuie aplicată doar pardoseala epoxidică în interior, spațiile fiind pregătite pentru a fi mobilate, iar în următoarele săptămâni urmează să se realizeze acreditările solicitate de Ministerul Educației.

”Grădinița va fi deschisă la sfârșitul lunii septembrie, după calculele noastre. Mai sunt de rezolvat aspecte birocratice, ce a ținut de noi, administrația locală, s-a realizat în cea mai mare parte. Concret, în aceste zile constructorul toarnă stratul de pardoseală de tip gerflor, iar a doua zi se poate instala mobilierul. Mobilierul a fost achiziționat, a ajuns, trebuie doar montat. Următorul pas este avizarea DSP și ISU. După verificarea lor din teren urmează autorizarea ARACIP, organismul Ministerului Educației. Un expert va veni să vadă la fața locului clădirea și facilitățile, pentru a fi conforme cu normele în vigoare. Expertul va face un raport după care se emite un ordin de ministru, prin care unitatea apare în sistemul de învățământ național. După acest pas se pot face angajări și înscrieri.

Părinții copiilor pentru care s-au făcut pre-înscrieri pentru această unitate vor fi contactați de către secretariatul școlii pentru a ști dacă își mențin opțiunea, dar noi credem că toată această parte birocratică poate fi încheiată până la finalul lunii septembrie”, transmite Marius Grecu.

El spune că în urma solicitărilor primite din partea părinților se va încerca acreditarea unității și pentru o grupă de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

”În plus, noi vom solicita Ministerului Educației ca în ordinul de ministru să fie specificate și locuri pentru copii cu vârste între 2 și 3 ani, pentru că avem cereri în acest sens. Și eu, la fel ca toți părinții, mi-aș fi dorit ca grădinița să se deschidă în data de 5 septembrie, dar consider că este mai important pentru cei mici să înceapă activitatea în condiții de securitate și confort sporit”, a mai declarat Marius Grecu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 1 an

Aceasta grădinița a fost promisa a fi gata încă din 2021. De ce nu s-a deschis atunci? După încă un an, iarăși nu este gata la timp. Acum se toarnă pardoseala, cu 5 zile înainte de începerea anului școlar. Licitația a fost câștigata de o firma cu 3 angajați, o firma de construcții noua, înființata cu 5 luni înainte de licitație. Mai ne miram cum de s-a întârziat atât? De ce primăria Selimbar lucrează cu firme de genul acesta? Cum e posibil sa câștige licitațiile astfel de firme? Doamne, spre sa reziste construcția. Acolo ne ducem copiii si petrec ore întregi in incinta viitoarei construcții. Cat despre dl primar, mai aveți multe scuze?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus