Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Experții Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică au ajuns la centrala nucleară din Zaporojie

Experții Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică au ajuns la centrala nucleară din Zaporojie

Delegaţia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) doreşte să „evite un accident nuclear” la centrala ucraineană din regiunea Zaporojie (sud), ocupată de trupele ruse, a declarat directorul AIEA, Rafaelo Grossi, care conduce misiunea de experţi AIEA ce a sosit miercuri după-amiază în zonă, conform Agerpres.

„Este o misiune care încearcă să evite un accident nuclear şi să păstreze această importantă centrală nucleară, cea mai mare din Europa”, a afirmat șeful AIEA într-o conferinţă de presă susţinută în oraşul Zaporojie. „Avem o sarcină foarte, foarte important de realizat acolo, pentru a evalua situaţia reală, pentru a ajuta la stabilizarea situaţiei cât de mult posibil”, declarase Grossi în cursul dimineţii la Kiev.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de mai multe săptămâni de numeroase bombardamente care au vizat centrala. Echipa de 14 membri ai AIEA, condusă de directorul general al organizaţiei, Rafael Grossi, a fost primită cu o zi înainte de preşedintele Volodimyr Zelenski la Kiev, înainte de a pleca spre centrală miercuri dimineaţa devreme.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus