Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
8°C

Nu doar românii sunt atenți la bani: Experiența a doi turiști americani care au vizitat Sibiul cu puțin peste 50 de dolari

Nu doar românii sunt atenți la bani: Experiența a doi turiști americani care au vizitat Sibiul cu puțin peste 50 de dolari

Doi turiști americani care și-au propus să viziteze Transilvania cu trenul au poposit o zi în Sibiu unde au cheltuit, cu tot cu cazare și mâncare, puțin peste 50 de dolari. Concluzia lor a fost că orașul este foarte frumos și mâncarea stradală delicioasă.

Haley și Zach au un vlog de călătorie după ce în luna februarie a acestui an au renunțat la job-uri și au plecat să viziteze Europa de Est cu buget redus. Au vizitat deplasându-se numai cu trenul Brașovul, Sinaia, Alba Iulia, Oradea, Sighișoara, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Sibiul, ultimul oraș pe lista lor.

În Sibiu, cei doi turiști au petrecut aproape 24 de ore, timp în care au cheltuit puțin peste 50 de dolari, fiecare cheltuială fiind contabilizată cu atenție. Pentru a ține costurile sub control, cei doi au dormit la hostel și au mâncat de la patiseriile de pe Bulevardul Bălcescu.

”Practic am mâncat numai de la patiserie în Sibiu. Dacă știți vreun restaurant foarte bun și ne-a scăpat... ne pare rău, dar patiseria este foarte bună”, spune Zach în vlog.

Haley a negociat inclusiv accesul la toaleta publică din gară, unde aveau o bancnotă de cinci lei și accesul costă un leu. De fapt, a vrut să negocieze, din păcate persoana de acolo nu pricepea engleza.

”Haai... Du-te...”, îi spune bărbatul din gară după ce vede bancnota de cinci lei.

”Am fost atât de confuză când am negociat mersul la toaletă încât a funcționat în favoarea mea”, spune cu haz Haley. ”Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat”, completează americanca.

Ulterior ea face o vizită și în toaleta trenului, unde concluzia este clară: „E ud pe jos și miroase puternic a urină. Dar nu e cea mai rea pe care am văzut-o, există hârtie igienică și săpun”.

Concluzia? ”Cred că a fost o călătorie grozavă. Cred că dacă nu făceam asta nu am fi văzut o mulțime de orașe despre care nu știam nimic. Am cheltuit, în medie, 84 de dolari și cinci cenți, combinat”, spune Zach.

Întregul clip despre Sibiu, dar și concluziile excursiei în Transilvania cu trenul, mai jos:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Munteanu

Acum 3 săptămâni

S-au inmultit vllogerii ca ciupercile dupa ploaie... Cred ca multi sunt spioni...
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Pai si noi ii spionam pe ei, 2 milioane pe putin le-am trimis sa locuiasca in Vest doar in ultimii 15 ani.
Raspunde

Gastronomul

Acum 3 săptămâni

Americanii astia sunt obisnuiti sa manance tot felul de aiureli. O masa cat de cat sanatoasa la Sibiul Vechi nu cred ca si-ar fi permis. Looseri...
Raspunde

Justin

Acum 3 săptămâni

Bine ca nu au întrat în vreun restaurant ca își scurtau rapid călătoria cum au pățit o groaza de turiști când au plătit pe o masa cât mâncau o săptămână în Spania sau Italia. Nu mai zic nimic de toaleta gării din Sibiu pt care am scris recenzii dar se pare ca nu le citește nimeni .asa mizerie nu întâlnești nicăieri în lume .
Raspunde

Rosu

Acum 3 săptămâni

Daca ar fi mers cu Nasu´, le ajungeau banii sa manance ceva la-mpinge tava, macar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus