Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Olarii deschid târg în centrul Sibiului

Olarii deschid târg în centrul Sibiului

Petrecem sfârșitul acestei săptămâni, împreună, la Târgul Olarilor: a 56-a ediție a manifestării aduce în Piața Mare din Sibiu peste 120 de meșteri și familii de olari.

În 3 și 4 septembrie 2022, olari din toate colțurile țării își dau întâlnire la Sibiu, căci Târgul Olarilor va fi din nou gazdă bună pentru meșteri ce lucrează lutul pe roată, după vechi tehnici învățate de la părinți și bunici, dar și pentru tineri ceramiști ce leagă tradiția de modernitate prin diverse modele decorative. Astfel, motive străvechi precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, pasărea, spicul de grâu, utilizarea culorilor ocru, verde, albastru, ceramica lucrată în stilul culturii Vădastra sau lutul modelat manual după tehnica Cucuteni – toate vor sta în prim-planul manifestării.

 Ca la fiecare ediție a manifestării, vizitatori de toate vârstele au prilejul să urmărească olarii lucrând la roată, dar și să încerce ei înșiși să modeleze lutul și să îl decoreze, în cadrul atelierelor coordonate de meșteri.

Ediția 2022 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2022, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 - 22.00.

 Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus