Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
8°C

Polițiștii sibieni către șoferi: din cauza ploii pot apărea blocaje în trafic. Păstraţi-vă calmul!

Polițiștii sibieni către șoferi: din cauza ploii pot apărea blocaje în trafic. Păstraţi-vă calmul!

Polițiștii sibieni îi avertizează pe șoferi că, din cauza precipitațiilor pot apărea unele blocaje temporare în trafic. "Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile", este mesajul celor de la IPJ Sibiu.

"Cerul înnorat, vizibilitatea scăzută, ploaia torențială însoțită de vânt și/sau vijelii sau în averse sunt factori de maximă importanță de care e bine să ținem cont atunci când ne aflăm în trafic, indiferent dacă ne aflăm la volan sau dacă suntem pietoni" se arată într-un comunicat remis vineri TS.

Polițiștii rutieri le reamintesc șoferilor și pietonilor regulile elementare de respectat pe stradă pentru a ajunge teferi la destinație:

Pentru șoferi

- Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de ploaie, carosabil ud/umed, vizibilitate scăzută;

- Măriți distanța între mașini;

- Asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta;

- Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;

- Nu frânați brusc;

- Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;

- Acordați atenție sporită pietonilor;

- Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment;

- Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplasează în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți;

- În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;

Pentru pietoni

Țineți cont de faptul că temperaturile scăzute, vremea închisă, ploaia accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus