Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Școala Gimnazială Șelimbăr, prinsă în Programul ”Masă Caldă”. Fiecare școlar va primi alimente în valoare de 15 lei pe zi

Școala Gimnazială Șelimbăr, prinsă în Programul ”Masă Caldă”. Fiecare școlar va primi alimente în valoare de 15 lei pe zi

Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr intră din anul școlar care începe acum în programul Masă Caldă, asta însemnând că toți copiii de aici vor beneficia gratuit de un pachet de mâncare în timpul zilelor de cursuri, anunță Primăria Șelimbăr.

”Sunt foarte bucuros că suntem prinși cu școala gimnazială în acest proiect, este binevenit atât pentru copii, cât și pentru părinții care vor sta puțin mai liniștiți știind că vor avea la școală un pachet alimentar. Ne vom îngriji ca aceste produse să fie de bună calitate, să nu ne găsim în situația în care produsele să fie aruncate și întregul proiect să fie ratat”, spune primarul Marius Grecu.

”Anul acesta, programul de suflet pe care l-am promovat mai bine de 10 ani – „Masa la Școală” – a găsit finanțare din fonduri europene. La început au fost 50, apoi 150 și acum am ajuns la 300 de școli în toată țara. În același timp, crește și tariful unui meniu zilnic, de la 10 la 15 lei. Dintre cele 300 de școli care vor beneficia de finanțare pentru a oferi elevilor o masă la școală avem 12 școli din Sibiu, dublând astfel numărul față de anii anteriori!”, a transmis și inițiatorul proiectului, deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan.

Finanțarea aprobată pentru acest proiect este de 354 de milioane de lei, la nivel național, și este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare.

Programul constă în acordarea către fiecare școlar din instituțiile selectate a câte unui pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 284

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus