Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Sibienii, invitați să descopere orașul la pas, pedalând sau cu autobuzul. Vor primi și recompense

Sibienii, invitați să descopere orașul la pas, pedalând sau cu autobuzul. Vor primi și recompense

În săptămâna Europeană a mobilității, USR Sibiu împreună cu asociația ECO Weekendinvită sibienii la evenimentul „Descoperă Sibiul la pas, pedalând sau cu autobuzul”.

Evenimentul pornește din dorința de a construi un Sibiu mai prietenos cu oamenii în care spațiul public să fie redat pas cu pas locului de întâlnire și socializare, în defavoarea autoturismelor. Un oraș bazat pe mobilitate urbană activă, sănătoasă atât pentru cetățeni cât și pentru urbe.

„Invităm sibienii ca pentru o săptămână, din 16 până în 22 septembrie, să lase autoturismul personal în parcare și să redescoperim împreună orașul Sibiu deplasându-ne pe jos, cu autobuzul sau bicicleta. Pentru acest lucru vom oferi și premii. Tot ce trebuie să faceți este să instalați aplicația de orientare pe telefonul inteligent și să vă conectați pe baza datelor de acces primite la înscriere. Apoi alegeți un traseu din cele trei categorii specifice modalității de deplasare și începeți cursa. Telefonul conectat la internet și cu locația activată va colecta automat puncte la trecerea prin locațiile de control prestabilite pe traseu. Urmăriți harta și finalizați traseul în maxim 24 de ore, apoi transferați rezultatele obținute în clasamentul general, în ordinea totalului punctelor colectate.  Mai multe trasee realizate, mai multe puncte colectate de participanti.” a precizat Raul Apostoiu, consilier local USR.

Premiile “surpriză” vor fi înmânate în cadrul unui eveniment-dezbatere în urma căruia se dorește obținerea unei concluzii privind utilizarea mijoacelor de deplasare alternative.

Acțiunea este validată și înscrisă pe platforma dedicată campaniei coordonată de Comisia Europeană : https://mobilityweek.eu/mobilityactions/?country=RO&action_uid=kLHdq5P5

Informațiile privind înscrierarea, regulamentul și instrucțiunile de participare le găsiți pe pagina evenimentului la https://www.facebook.com/events/1408621813292495

Partener al acțiunii este Urban Bike Revolution Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus