Luni,
03.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Nicolae Ciucă face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică

Nicolae Ciucă face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut sâmbătă apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică, anunță Agerpres.

„Am discutat în şedinţa de Guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit şi facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă a luat în calcul ca persoanele care economisesc energia electrică să fie recompensate.

Referitor la eventuala decuplare a tarifelor la energia electrică de cele la gazele naturale, premierul a menţionat că România susţine această iniţiativă.

Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susţinem propunerea de decuplare a preţului la energie de cel al gazelor, o soluţie unitară în ceea ce priveşte taxarea, impozitarea, precum şi o soluţie unitară în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor pe piaţa Spot, astfel încât să nu existe fluctuaţiile acelea de preţ”, a menţionat liderul liberal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

Romanii au cel mai mic consum de energie electrica pe cap de locuitor din UE iar premierul Ciuca spune ca fac risipa.
Raspunde

Elvis

Acum 3 săptămâni

Vrei sa zici plagiatorul ciuca?
Raspunde

Alin

Acum 3 săptămâni

Unde gasesc un articol despre cum se stocheaza curentul pe care nu il folosim ? Exista undeva niste baterii uriase? că apa care invarte generatorul trece prin turbina, cărbunele sau gazul se arde. Curentul vine pe fir pana in casă. No. si dacă sting becul, se intoarce apa ? se intoarce carbunele sau gazul in pământ ? Pricep că nu mai platesc eu atăta la curent, dar efectiv turentul acela electric , ce face el, unde se păstrează ? Deci vă rog, unde găsesc articole elocvente pe această temă?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 săptămâni

apa "trece prin turbină" dacă-i dan drumul din baraj, gazul arde la debitul pe care-l reglezi, etc. La centralele nucleare nu prea merge reglat mai caută pe google cum funcționează sistemul energetic, înainte să pui întrebări puerile
Raspunde

Pleku

Acum 3 săptămâni

Curentul ăla nu se "stochează" nicăieri. Ce intră la tine în casă vine de pe firele de înaltă tensiune, transformat la 230 V, si este minuscul. Energia neutilizată de tine e practic 0 în contextul transportului curentului la tensiunea înaltă.
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Energia electrica nu se poate stoca ci doar combustibilul pentru producerea ei, apa, gaz, carbune, etc. Mai conteaza si randamentul transformarii combustibilului in energie electrica. Termocentralele electrice nu trec de 50%. https://slabire.koshachek.com/articles/echivalenta-energetica-a-combustibililor-si-a.html
Raspunde

Dorin

Acum 3 săptămâni

Aline! Baterii 'uriase' care stocheaza curentul necesar alimentarii cu elecricitate al unui orasel, pentru citeva ore, nu exista decit in carti stiintifico fantastice sau articole fanteziste, rupte de realitate. Factori tehnici si economici nu permit productia lor.
Raspunde

CA

Acum 3 săptămâni

Populatia face apel la politicieni sa reduca risipa de demnitate si coruptia!!!!!!!!!!!
Raspunde

Nila

Acum 3 săptămâni

"apa care invarte generatorul trece prin turbina", turbina pune in miscare un generator si daca nu este nici un consumator "eligibi" curenutul este folosit la un motor care pune in miscare pompa care "intoarce apa" in bazinul lacului de acumulare (surplusul se deverseaza)
Raspunde

Muresan

Acum 3 săptămâni

Nicule, te-au prostit astia de cand te-au pus prim-ministru. Pe unu care cerea mereu sa facem economii si sa mai punem o haina l-au impuscat camarazii matale la Targoviste. Aveti grija cum coborati din tab toti cei care ne conduceti azi spre pierzanie!
Raspunde

Stanciu

Acum 3 săptămâni

"Voi faceti economie ca noi sa putem vinde la altii"
Raspunde

Rostogan

Acum 3 săptămâni

Onorabilul PM e cea mai potrivita persoana care sa vorbeasca de economii. Mai ales ca ne poate da ca excelent exemplu economia pe care a pastorit-o domnia-sa la posturile din ministere, agentii etc etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus