Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cea mai cunoscută biserică fortificată din județul Sibiu, pe coperta celei mai noi cărți a Oxford University Press

Cea mai cunoscută biserică fortificată din județul Sibiu, pe coperta celei mai noi cărți a Oxford University Press

Oxford University Press este cea mai mare editură universitară din lume, activând în cadrul unui departament separat al Universității Oxford cu 15 cadre universitare. Editura pregătește să scoată la tipar în luna octombrie o ediție-manual dedicată cercetărilor istoriei medievale în Europa Centrală, iar autorii ediției au ales să ilustreze ediția cu Biserica fortificată din Biertan.

The Oxford Handbook of Medieval Central Europe rezumă istoria politică, socială și culturală a Europei Centrale medievale din perioada anilor 800 - 1600 d.Hr.. „[Este] o regiune considerată mult timp o zonă „uitată” a trecutului european. Cele 25 de capitole prezintă cercetări la zi despre principalele regate medievale ale regiunii - Ungaria, Polonia și Boemia - și interacțiunile lor dinamice cu zonele învecinate. De la Marea Baltică la Marea Adriatică, manualul include reflecții asupra concepțiilor și utilizărilor moderne ale tradițiilor medievale comune ale regiunii. Organizarea tematică a volumului dezvăluie cunoștințe rar comparate despre resursele medievale ale regiunii: popoarele și structurile sale de putere; viața socială și economia acesteia; religia și cultura sa; precum și imagini ale trecutului său”, se arată în descrierea ediției.

Ediția este structurată în patru părți: „Teritoriu, Oameni și Structurile de putere”, „Societate și Economie”, „Cultură și Religie” și „Imagini ale trecutului”, având și o introducere pe tema „Europa Centrală: percepții, definiții și comparații în context istoriografic”. În total, sunt 24 de articole, semnate de cercetători din Germania, Marea Britanie, Austria, Ungaria, Polonia etc.

Data estimată a publicării acesteia este 19 octombrie 2022, iar prețul cărții va fi de 107,5 lire sterline. Ediția are 632 de pagini și poate fi comandată atât în format tipărit, cât și Ebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4216

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus