Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sezonul rece se apropie cu pași repezi! Tu ți-ai curățat coșul de fum al casei?

Sezonul rece se apropie cu pași repezi! Tu ți-ai curățat coșul de fum al casei?

Montajul și punerea în funcțiune a unui semineu pe lemne, a unei sobe sau a unei centrale pe lemne care să reziste pe termen lung și să livreze căldura de care are nevoie căminul tău la parametri optimi de siguranță și confort, presupune multă atenție la detalii și priceperea unui profesionist cu ani de experiență în domeniu. 

Întreținerea corespunzătoare, curățarea periodică a coșului de fum, dar și alimentarea corectă cu lemne, sunt printre cele mai importante sfaturi pe care ni le oferă meșterii cu peste 20 de ani de activitatea în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă de la PEFOC. Doar în acest fel, te poți asigura că aspectul dispozitivului tău termic va rămâne neschimbat peste ani, iar funcționalitatea acestuia nu va fi afectată o dată cu trecerea timpului.

Așadar, pentru a construi un dispozitiv alternativ de încălzire cu coș de fum este esențial să alegi materiale calitative. Dintre toate componentele, focarul și coșul de fum sunt cele mai importante. De aceea, trebuie să acorzi atenție calității acestora, precum și modului în care sunt montate. Dar ce înseamnă un montaj care nu a fost realizat corect? Meșterii sibieni ne oferă câteva răspunsuri la această întrebare, care te vor ajuta să identifici principalele cauze:

Dimensiunea greșită a coșului de fum

Atunci când dimensiunile coșului de fum nu sunt corecte, pot apărea efecte nedorite. Astfel, coșul de fum trebuie ales ținând cont de tipul, mărimea și puterea focarelor de șemineu, precum și de înălțimea locuinței. În cazul în care coșul de fum este dimensionat și poziționat greșit, sticla șemineului se va afuma. De asemenea, fumul va pătrunde în încăpere, ceea ce poate fi periculos inclusiv pentru siguranța familiei. 

Alege doar un coș de fum de calitate superioară

Coșul de fum se alege în funcție de sursa care se racordează la acesta. Așadar, indiferent dacă folosim o soba pe lemne, un șemineu sau o centrală pe lemne sau peleți, fiecare dispozitiv alternativ de încălzire are nevoie de un sistem premium de evacuare, precum un coș de fum ceramic, coș de fum din inox, din cărămidă sau un coș de fum șamotat profesional. 

Reducerea canalului de evacuare

În cazul în care canalul de evacuare este acoperit cu depuneri de funingine, acesta își reduce dimensiunile și contribuie la îngreunarea tirajului în timpul arderii, dar și la afumarea sticlei pe interior.

Mai multe surse de căldură la același coș de fum

Racordarea mai multor surse de căldură, de exemplu: șemineul, centrala termică și soba nu este recomandată de către specialiști și producători.

Devierile coșului de fum

Chiar și în cazul celor mai performante șeminee, acolo unde există devieri ale canalului de evacuare, tirajul șemineului este afectat rezultând depuneri de funingine care se vor acumula în timp pe sticla focarului sau pe alte elemente precum camera de ardere sau coșul de fum.

Așadar, trebuie să te asiguri că fiecare componentă este bine aleasă și montată corespunzător. Tocmai de aceea este important să apelezi doar la specialiști în domeniu și să citești cu atenție instrucțiunile de utilizare ale șemineului. Intră chiar astăzi pe site-ul www.pefoc.ro și alege gama de produse termice premium la prețuri pentru fiecare buzunar! 

Meșterii sibieni te vor ajuta și cu servicii profesionale de montaj, asistență specializată și garanția unui șemineu perfect funcțional astfel încât să te ții departe, pe tine, căminul și membrii familiei tale, de pericolul incendiilor sau intoxicațiilor accidentale cu fum!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus