Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Teatrul de Balet Sibiu participă la Săptămâna Europeană a Mobilității

Teatrul de Balet Sibiu participă la Săptămâna Europeană a Mobilității

Artiștii Teatrului de Balet Sibiu participă și în acest an la evenimentul „Săptămâna Europeană a Mobilității”, organizat de Primăria Municipiului Sibiu. Duminică, 18 septembrie 2022, începând cu ora 10:30, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor susține o serie de momente de dans contemporan și balet neoclasic în Centrul Istoric al Sibiului. În mod inedit și diferit față de edițiile anterioare ale evenimentului, Teatrul de Balet Sibiu oferă publicului posibilitatea de a vedea live, cum arată o sesiune de studii de balet. Astfel, cei 40 de dansatori, din corpul de balet al Teatrului de Balet Sibiu, veniți la Sibiu din toate colțurile lumii, alături de prim solista si maestra de studii Adela Floricioiu, vor susține o demonstrație de studii de balet în Piața Huet. Momentul va fi urmat de o invitație la dans adresată publicului prezent la eveniment. 

„Arta unui dansator profesionist de balet, momentele acelea de grație din timpul fiecărui spectacol, delicatețea fiecărei mișcări și mai ales felul unic în care dansatorii de balet lasă impresia publicului că totul este atât de ușor, ascund în spate sute de ore de repetiții. Dansatorii sunt în studioul de repetiții de luni până sâmbătă. Încep fiecare zi la ora 9 dimineața cu o oră de studii de balet și continuă de multe ori până seara târziu cu repetiții pentru spectacolele programate. Efortul lor este unul uriaș, dar asumat și care vine din pasiunea lor pentru dans și mișcare. Duminică invităm publicul, în aer liber, în orașul eliberat de mașini, să descopere ce presupune efortul unui dansator și să se alăture nouă într-un exercițiu de a redescoperi bucuria dansului și a mișcării.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu 

Programul reprezentațiilor TBS, de duminică, 18 septembrie 2022, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității

Ora 10.30 - str. A. Iancu, pe carosabil, în zona Poliției Centrului Istoric

Moment de dans contemporan

Coregrafia Marcello Algeri

Durata aproximativă: 5 min

Ora 11.00 - str. Mitropoliei, pe carosabil, zona dintre Biserica Reformată și intrarea în Piața Huet

Moment de balet neoclasic

Coregrafia Aleisha Gardner

Dansatori: Ayaka Nagai și Kenichi Murata

Durata aproximativă: 5 min 

Ora 12.00 - Piața Huet, zona din fața intrării în curtea Bisericii Evanghelice Sibiu

Studii demonstrative de balet

Maestru de balet: Adela Floricioiu

Participă toți dansatorii din corpul de balet al Teatrului de Balet Sibiu

Durata aproximativă: 30 min

Ora 12.30 - Piața Huet, zona din fața intrării în curtea Bisericii Evanghelice Sibiu

Invitație la dans - lecții gratuite de dans pentru public susținute de dansatorii Maria Trabalon (Spania), Andreea Simionaș (România), Johan Mancebo (Republica Dominicană) și Patricilio Jaramillo (Ecudor)

Durata aproximativă: 30 min

Ora 13.00 - Piața Schiller

Moment de balet neoclasic

Coregrafia Aleisha Gardner

Dansatori: Ayaka Nagai și Kenichi Murata 

Durata aproximativă: 5 min 

 

Teatrul de Balet  Sibiu (TBS) a fost înființat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internațională încă de la înființare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din țară, Teatrul de Balet Sibiu are în componența sa artiști proveniți din România, Ucraina, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Franța, Japonia, Republica Dominicană, Ecuador, Columbia și Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic dar și producții de balet neo-clasic și dans contemporan, cu un bogat palmares de turnee în țară și străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei paisprezece ani de existență un reper important al scenei dansului în România.

Biletele pentru noua stagiune a Teatrului de Balet Sibiu au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro. Având ca temă centrală mesajul „Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu”, noua stagiune a baletului sibian începe vineri, 7 octombrie 2022 cu premiera de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri,  și aduce publicului, până în luna decembrie, nu mai puțin de douăsprezece reprezentații de dans contemporan, balet clasic sau neoclasic. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituției Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi (9:00 - 16:00) sau vineri (9:00 - 13:30). Costul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus