Sâmbătă,
20.04.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Ce zone din Sibiu preferă cerșetorii, în afara centrului istoric. Amenzi de peste 30.000 de lei

Ce zone din Sibiu preferă cerșetorii, în afara centrului istoric. Amenzi de peste 30.000 de lei

Peste 120 de amenzi au fost date de polițiștii locali cerșetorilor de pe străzile Sibiului în decurs de trei luni. Cele mai frecventate străzi de către aceștia sunt cele din zona centrală, dar ajung să cerșească și în alte zone. Au mai fost date și 64 de amenzi comercianților stradali neautorizați.  Aceste informații au fost prezentate în raportul polițiștilor locali întocmit pe cel de-al doilea semestru. Valoarea totală a acestora se ridică la 57.350 lei.

Potrivit raportului prezentat de polițiștii locali din Sibiu, în perioada 1 aprilie – 30 iunie au fost efectuate controale pe străzile Sibiului pentru combaterea fenomenului de cerșetorie și vagabondaj. În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 128 sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în valoare totală de 32.400 de lei.

Străzile pe care sunt depistate preponderent persoanele care apelează la mila publicului sunt Nicolae Bălcescu, Piața Unirii, Bulevardul Mihai Viteazu, străzile G-ral Magheru, Semaforului și Mitropoliei.

Pe de altă parte, polițiștii locali au avut în vedere și combaterea fenomenului de comerț stradal neautorizat. În acest sens au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.950 de lei. Persoanele care au practicat un astfel de comerț au fost depistate pe B-dul Mi hai Viteazu, Calea Dumbrăvii și pe străzile Nicolae Bălcescu, Octavian Goga și Semaforului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Sibiul este plin de cercesatori. Pentru a combate cercesatoria trebuie identificati cei care ii exploateaza si profita de pe urma lor. Degeaba le dai amenda amaratilor, oricum nu vor plati si nici nu vor face munca in folosul comunitatii. Oricum majoritatea, in special copiii, sunt victimele unor nemernici care traiesc bine de pe urma lor si nupatesc nimic pentru ca nimeni nu face nimic sa afle ce se intampla cu adevarat. Asa ca faptul ca s-au aplicat amenzi nu este nici motiv de mandrie si nici solutia problemei.
Raspunde

Friki Riki

Acum 1 an

Asta e un fel de articol care ne arata ca de fapt politia aia locala lucreaza pt cetateni? Cu ce ma încântă pe mine ca dau aia amenzi? Dispar cumva cerșetori de acolo? Ii doare asa tare ca au luat amenda si pleca singuri? Faceți bă localilor ceva și îi luați de acolo de tot, că s-a săturat lumea de cerșetori!
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Indrumati la oficiul fortelor de munca,in sistemul de salubritate nu necesita carte sau studii,si sunt salarii bune cat si sporuri de nocivitate sau rusine,deseori un maturator ia si 3500 lei net lunar. Sa fie indrumati la prima abatere,la a doua dusi cu "fer"la maini...am mai spus si o repet,am dat unui copil la Kaufland 2 croissante ca a zis ca vrea un leu de o paine,si cat sa ies din parcare cu viteza redusa etc,observ ca minorul a aruncat croissantele la cosul de gunoi,si l am zarit langa ghereta unde se afla zona de grill,langa cei ce pareau a fi parintii lui,un buhai se lingea dintr o tava cu mici si mumă sa toata in trening si adidasi de costau cat masina mea.... In cersetorie se incalca multe legi penale,dar vorba aia,corb la corb nu-si scoate ochii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus