Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Sibienii mai au de așteptat pentru vaccinul antigripal gratuit: poate prin octombrie

Sibienii mai au de așteptat pentru vaccinul antigripal gratuit: poate prin octombrie

Peste 41.000 de doze de vaccin antigripal este necesarul pentru județul Sibiu întocmit de cei de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Aceste doze sunt predestinate persoanelor care au acces gratuit la vaccinarea antigripală. Cele mai multe vaccinuri, peste 23.400 vor merge la persoanele de peste 65 de ani. Veștile cu privite la momentul în care sibienii care s-au înscris pe liste se vor putea vaccina nu este cunoscut cu certitudine. Prima perioadă vehiculată este undeva în luna octombrie.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții DSP Sibiu, necesarul de vaccinuri antigripale care urmează să ajungă la persoane care au dreptul să se vaccineze gratuit este de 41.210 de doze. Cele mai multe, 23.438, sunt destinate persoanelor de peste 65 de ani. 11.970 de doze vor merge către bolnavii cronici, 1.092 de doze sunt destinate copiilor între 6 luni și 5 ani, 236 gravidelor, 2.498 de doze vor merge către personalul medical, iar 1.543 către rezidenții din centrele de îngrijire.

Tot acest necesar a fost transmis către Ministerul Sănătății. Potrivit celor de la DSP însă, până în momentul de față ministerul nu a finalizat încă procedura de achiziție pentru aceste vaccinuri. În acest context nu se poate vehicula o dată exactă în care va începe campania de vaccinare antigripală. Cel mai probabil va fi, undeva, în luna octombrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus