Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Chemare la protest în Rusia: Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului. Pentru ce vor muri?

Chemare la protest în Rusia: Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului. Pentru ce vor muri?

Mişcarea tineretului prodemocraţie din Rusia "Vesna" a lansat miercuri un apel la organizarea în aceeaşi zi a unui protest pe întregul teritoriu al Federaţiei Ruse împotriva mobilizării militare parţiale decretate anterior de către preşedintele Vladimir Putin, relatează publicaţia independentă rusă Meduza.io, care transmite din afara ţării, după ce a fost declarată "agent străin" de către regimul de la Moscova.

Potrivit Agerpres, militanţii acestei organizaţii, cu sediul la Sankt-Petersburg, îi cheamă pe cetăţenii ruşi să se adune la ora 19:00 în centrele oraşelor lor la o acţiune de protest naţională sub lozinca "Niet moghilizaţii!", asociind în mod sugestiv cuvintele 'moghila' (mormânt) şi 'mobilizaţia' (mobilizare), într-un cuvânt inexistent de fapt în limba rusă.

"Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele şi copiii lor?", subliniază organizaţia în apelul său difuzat prin Twitter.

Preşedintele rus a ordonat miercuri o mobilizare militară parţială şi s-a angajat - într-un discurs televizat către naţiune - să utilizeze "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja teritoriul rus, după ce patru regiuni ucrainene ocupate de forţele ruse au anunţat în urmă cu o zi organizarea unor referendumuri în vederea anexării acestor teritorii de către Rusia, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Aceste referendumuri, deja denunţate de Kiev şi Occident ca "imposturi", vor creşte considerabil mizele conflictului care a intrat deja în a şaptea lună în Ucraina, dând Moscovei posibilitatea de a acuza forţele ucrainene că îi atacă propriul său teritoriu, subliniază observatori occidentali.

Responsabilii numiţi de Moscova în patru regiuni din Ucraina ocupate de Rusia - Doneţk şi Lugansk, în est, şi Herson şi Zaporojie, în sud - au declarat marţi că vor organiza referendumuri în decurs de cinci zile, începând de vineri.

Într-un discurs înregistrat în avans şi adresat naţiunii miercuri dimineaţă, Putin a acuzat Occidentul că încearcă să-i "distrugă" ţara prin susţinerea Kievului şi a declarat că Rusia trebuie să-i sprijine pe cei din Ucraina care "vor să-şi hotărască propriul viitor".

Citește și Rubla s-a depreciat iar acţiunile companiilor ruseşti s-au prăbuşit după anunţarea mobilizării rezerviştilor

În semn că Rusia se pregăteşte pentru un conflict prelungit, care se poate intensifica, Duma de Stat rusă, camera inferioară a parlamentului, controlată de Kremlin, a votat marţi pentru înăsprirea legilor împotriva dezertării, capitulării, abandonării tehnicii militare pe câmpul de luptă de către trupele ruse. Deputaţii au votat de asemenea pentru introducerea unor eventuale pedepse cu până la 10 ani de închisoare pentru soldaţii care refuză să lupte, potrivit Meduza.io.

Dacă va fi aprobată de către Consiliul Federaţiei (camera superioară), aşa cum se prevede, şi apoi promulgată de Putin, legea va întări prerogativele comandanţilor pe fondul moralului scăzut al trupelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sdfsvsdfvb

Acum 1 an

Petru ce vor muri ? Pentru au murit si vor muri soldatii. Pentru patrie.
Raspunde

Serios

Acum 1 an

Fugi de-aci cu patria ta. Vor muri pentru nebunia lui Putin.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

E dreptul rușilor să lupte pentru a nu ajunge robi străinilor în țara lor, ca alții. Românii s-au obișnuit deja ca condiția de sclavi pe plantație. Au renunțat la demnitate și libertate pentru un blid de linte.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Incepe cel de-al treilea razboi mondial si noi romanii povestim despre greieri, preoti desfranati sau trotinete electrice.... Nu stiu daca mai exista alt popor atat de pe langa subiect si atat de nepregatit.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Uite ca exista, chiar rusii :))) si de ce sa nu discutam despre coruptia si pedofilia din biserica ? trebuie chiar pedepsita exemplar .. asta e alta discutie. dar sclavetii bisericii le iau apararea indiferent de fapte. pentru ca sunt niste sclaveti ..
Raspunde

Carcotasul de serviciu

Acum 1 an

Fiecare cetățean trebuie sa lupte pt. tara lui, nu sa pupe mana cotropitorului și să facă sluj in fața lui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus