Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că în Federația Rusă va fi organizată mobilizarea parțială. Acesta a făcut o astfel de declarație în timpul unui apel către ruși, transmis în dimineața zilei de 21 septembrie.

„Pentru a ne proteja patria și integritatea, consider că este necesar să sprijinim mobilizarea parțială”, a spus liderul de la Kremlin, citat de postul REN TV.

În discursul său televizat, transmis în reluare, Putin a acuzat din nou Occidentul de faptul că ar dori să dezbine Rusia.

„Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a ne distruge țara. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a sosit momentul pentru Rusia însăși, ca ea să se dezintegreze în multe regiuni și regiuni care să se urască de moarte”.

Numai acei cetăţeni care se află în rezervă şi, mai ales, cei care au slujit în forţele armate, au anumite specialităţi militare şi experienţă relevantă, vor fi supuşi conscripţiei pentru serviciul militar. Cei chemați la serviciul militar înainte de a fi trimiși în unități vor urma neapărat pregătire militară suplimentară.

Mobilizarea parțială va începe de azi, 21 septembrie. Subliniez că cei mobilizați se vor bucura de toate facilitățile sociale de care dispun militarii în baza contractului (...)”.

Câți rezerviști vor fi chemați în armata rusă

După discursul lui Putin, ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, a declarat că în timpul mobilizării parțiale anunțate, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în Rusia. Potrivit acestuia, Rusia are o resursă uriașă de mobilizare - aproape 25 de milioane de oameni, iar puțin mai mult de 1% sunt supuși mobilizării parțiale. Șoigu a mai spus că vor fi supuși mobilizării parțiale cei care au fost în armată, au specialitate militară, dar și experiență de luptă. „Nu se vorbește despre mobilizarea studenților și recruților pentru război”, a adăugat Șoigu, conform Ria Novosti.

Putin a mai amintit că parlamentele (nerecunoscute) ale așa-numitelor republici populare Donețk și Luhansk ar fi cerut Rusiei sprijinirea organizării referendumurilor privind aderarea ca subiecte ale Federației Ruse. Lideurl de la Kremlin a spus că „vom face tot ce e posibil pentru a susține dorința cetățenilor din aceste două republici”.

Precizăm că în teritoriile ocupate ale Ucrainei, în perioada 23-27 septembrie, vor avea loc „referendumuri privind aderarea la Rusia”. Și șeful administrației de ocupație a regiunii Herson a spus că votul în regiune va avea loc în perioada 23-27 septembrie. Aceleași date au fost numite și de șeful administrației ocupaționale a regiunii Zaporojie, Ievhen Balițki.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Parțială înseamnă carne de tun obligatorie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Axel

Acum 1 an

Are dreptate. Covid, lgbt, toate nascociri globaliste ale unor bolnavi gen Bill Gates si altor scelerati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus