Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

După ani de așteptări, șoferii vor avea benzinării pe autostrada Sibiu-Deva. OMV a câștigat licitația

După ani de așteptări, șoferii vor avea benzinării pe autostrada Sibiu-Deva. OMV a câștigat licitația

CNAIR anunță câștigătorii concesiunilor de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii pentru 4 loturi de autostrăzi și centuri ocolitoare. Astfel, după mult timp, șoferii vor avea benzinării, parcări și alte spații de servicii pe autostrada Sibiu -- Deva. Contractele încheiate cu firmele desemnate sunt între 20 și 25 de ani. Contractul pentru A 1, de exemplu, este încheiat pe o perioadă de 20 de ani.

Urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat miercuri, 21 septembrie, rezultatul procedurii de atribuire pentru 4 contracte de concesiune de servicii. Acestea sunt:

LOT 1: Spații pentru servicii, km 288+810 (stg/dr.), Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăștie - Sibiu;

LOT 2: Spații pentru servicii, km 8+400 (stg/dr.), Sânpaul, Autostrada A3, Transilvania – Secțiunea 1C;

LOT 10: Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Suceava – DN 2, km 429+500 – km 430+200 dr., Varianta de Ocolire 2 P, km 8+500 – 9+000 stg;

LOT 12: Parcări de lungă durată - Varianta de Ocolire Brașov – DN1K, km 1+500 stg/dr.

Potrivit celor de la CNAIR dotările minime obligatorii pe care concesionarul trebuie să le proiecteze sunt parcări, toalete publice; stație distribuție carburant (doar în spațiile pentru servicii și parcările de lungă durată); stație distribuție/încărcare hidrogen (doar în spațiile de servicii aferente lotului 1); stație reîncărcare vehicule ușoare electrice (doar în spațiile pentru servicii și parcările de lungă durată); stație reîncărcare vehicule grele electrice (doar în spațiile pentru servicii aferente lotului 1); spațiu comercial (doar în spațiile pentru servicii și parcările de lungă durată) și snack bar (doar în spațiile pentru servicii și parcările de lungă durată).

Conform obiectivelor politicii de transport în România, principala direcție de acțiune a CNAIR o reprezintă dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, în vederea integrării rețelei naționale în Rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), îmbunătățirii confortului utilizatorilor acestei infrastructuri și creșterii siguranței și eficienței transportului. Standardele de proiectare ale autostrăzilor din România au fost aliniate la standardele europene, în principal la „TEM Standards and Recommended Practice - 2002” care recomandă, printre facilitățile pe care trebuie să le prezinte o autostradă, și construirea spațiilor de odihnă (parcări) și a spațiilor de servicii.

Ofertanții desemnați câștigători pentru cele 4 loturi sunt după cum urmează:

Pentru LOT 1 - OMV PETROM MARKETING S.R.L. Durata contractului este de 20 de ani.

Pentru LOT 2: ASOCIEREA S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. - S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Durata contractului este de 25 de ani.

Pentru LOT 10: ASOCIEREA S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. - S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Durata contractului este de 20 de ani.

Pentru LOT 12: ASOCIEREA S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. - S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Durata contractului este de 20 de ani.

 

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus