Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Soluția drumarilor pentru a evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Cât mai durează lucrările

Soluția drumarilor pentru a evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Cât mai durează lucrările

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care au în grijă și drumurile naționale din județul Sibiu, vin cu o propunere pentru șoferii care circulă spre Brașov și vor să evite ambuteiajul de la ieșirea de pe autostradă.

De câteva săptămâni, ieșirea de pe autostrada de centură a Sibiului a devenit un test al răbdării, coloanele de mașini ajungând în unele momente ale zilei să se întindă pe kilometri întregi. Din cauza lucrărilor de conectare a autostrăzii existente la tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, tot traficul este obligat să intre în noul sens giratoriu de la intersecția cu drumul spre Cisnădie.

ieșire autostradă Sibiu

Secția Autostrăzi Sibiu propune șoferilor care merg spre Brașov să iasă de pe autostradă la intersecția cu drumul Sibiu-Agnita și să ocolească ambuteiajele pe la Săcădate, apoi să revină pe DN 1 în zona Avrig.

”Datorită lucrărilor executate de către antreprenorul SC PORR Construct SRL pentru contractul privind execuția Autostrăzii A1 Sibiu-Boița, în zona km 237 se formează coloane mari de autovehicule, la orele de vârf depășind 4 kilometri.

Pentru ruta Sibiu-Brașov, pentru vehiculele cu MTMA mai mică de 3,5 tone există posibilitatea ocolirii zonei în cauză utilizând următoarea alternativă:

  • Ieșire de pe Autostrada A 1 la kilometru 242 – DJ 106 – Cornățel – DJ 104G – Nucet/Săcădate – DN 1 Avrig”, se arată într-o informare a Secției Autostrăzi Sibiu.

Reprezentanții DRDP Brașov au declarat pentru Turnul Sfatului că știu de probleme de trafic existente în acest punct și că au discutat cu oficialii companiei PORR Construct, aceștia estimând că vor finaliza lucrările în zonă pe la jumătatea lunii octombrie.

Toate probleme de trafic din zonă vor dispărea în momentul dării în folosință a tronsonului de autostradă Sibiu-Boița, cel mai probabil în luna decembrie.

Pe Valea Oltului șantierul avansează

Un alt punct critic pentru șoferii care tranzitează județul Sibiu este cel de la intrare pe Valea Oltului, în zona localității Boița. Aici se lucrează deja de câteva luni la consolidarea DN 7. Șantierul a început în data de 06 iunie 2022 și este programat să dureze până la sfârșitul acestui an, dacă totul decurge conform planului.

santier valea oltului

”Lucrările vizează repararea sau reconstrucția a 33 de podețe de pe traseu și reparația unui pod, construcția unor ziduri de sprijin, fundații adâncite de parapet, refacerea rigolelor, amenajarea unor parcări extinse precum și instalarea de plase de retenție pe versanții muntoși din zonă. De asemenea, se vor executa și lucrări hidrotehnice în albia râului Olt vizând reconfigurarea și ranforsarea malurilor. Toate aceste intervenții sunt necesare și urgente din cauza faptului că, pe alocuri, exista riscul ca drumul să se surpe din cauza acțiunii apelor”, explicau la începutul lucrărilor oficialii DRDP Brașov. Aceștia mai precizează că dacă lucrările nu vor fi gata până la sosirea iernii, toate restricțiile se vor ridica, urmând ca finalizarea lor să aibă loc la primăvară.

Un clip video recent cu traficul la ieșirea de pe autostradă puteți vedea aici:

Sursa foto: Captură video Ioan Adrian Gica

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Un sibian

Acum 1 săptămână

TS-ului...Sibiu - Boita e tronsonul 1 nu 5!!! inca un exemplu de superficialitate tipica pentru TS-ului!!!
Raspunde

Cosmin

Acum 1 săptămână

E o bătaie de joc la adresa tututor șoferilor plătitori de (foarte multe!) taxe! Să mergi spre Cisnădie ori să te întorci din Cisnădie spre Sibiu trebuie să ocolești câțiva kilometri buni. Asta în condițiile în care suntem îndemnați să reducem consumul de carburant ori energie! Lucrările sunt foarte prost semnalizate. Nu am văzut nicăieri în Europa așa ceva...
Raspunde

Coco

Acum 1 săptămână

Din păcate trăim în România, nu in Ukraina!

Raspunde

Dvorak

Acum 1 săptămână

In Romanica toată lumea își dă cu părea despre orice.Bag mana in foc că majoritatea de aici nu știe diferență între cedează trecerea și stop

Raspunde

@@@

Acum 1 săptămână

Mai du-te , ma istetule! Noi ne spunem parerea, nu ne dam cu parerea! Cu parerea iti dai tu cand vorbesti prostii...
Raspunde

Welcome back

Acum 1 săptămână

Putin trebuie invins, chiar daca trebuie sa suferim cu totii.

Raspunde

Adrian

Acum 1 săptămână

era f greu sa fii fost lungita cu 50-100 m centura Sibiu atunci cand a fost construita...era evident ca tot pe acolo va merge...si cu o simpla taiere a asfaltului si frezare,se facea conexiunea... cand vad atata lipsa de viziune ( lucrari relativ noi de 10-15 ani,platite din bani publici ,sunt partial demolate cand vine lotul din continuare)

Raspunde

Adrian

Acum 1 săptămână

era f greu sa fii fost lungita cu 50-100 m centura Sibiu atunci cand a fost construita...era evident ca tot pe acolo va merge...si cu o simpla taiere a asfaltului si frezare,se facea conexiunea... cand vad atata lipsa de viziune ( lucrari relativ noi de 10-15 ani,platite din bani publici ,sunt partial demolate cand vine lotul din continuare)

Raspunde

Claus

Acum 1 săptămână

Pe Săcădate e dezastru,stati in coloana decat sa iti rupi masina pe drumul industrial de peste Olt sau drumul nou facut dar care a cedat si parca e plin de rampe de lansare in decor Solutia ar fi doua semafoare,pt directia Veștem,sa se circule alternativ,b1 cu b2,deoarece nu multi au respect pt ceilalti soferi si merg pana in capat unde se ingusteaza,si opresc pe toti bagandu se cu tupeu,in loc sa se bage din timp,mergandu se usor,dar totusi circulandu-se...cu doua semafoare,dai sanse ca benzile sa se elibereze mai repede...plus in orele de varf un politist,sa indemne la marit un pic viteza,multi dorm pe ei acolo,odata iesiti la doua benzi la Mohu,merg cu 20 30,in loc sa grabeasca un pic roata,sa se degajeze benzile sa iasa altii... Cat despre lucrari,rau ca nu se fac,rau ca se fac...deh,romani full time.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus