Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

FOTO: Peste 90 de concurenți la Arena DH. Doi juniori pe podiumul general

FOTO: Peste 90 de concurenți la Arena DH. Doi juniori pe podiumul general

Scena de gravity mountainbiking s-a reunit în weekend-ul 24-25 septembrie la Arena Platoș Păltiniș pentru o competiție clasică, Arena DH, pe binecunoscutul traseu de coborâre din stațiune. 90 de rideri din toată țara, de la începători la primul lor concurs, până la campioni rutinați, s-au antrenat, au concurat și s-au bucurat de un final de sezon cu multă voie bună.

Deja o tradiție a scenei de mountainbiking în ultimii ani, competiția Arena DH a luat o pauză pe timp de pandemie, dar s-a întors cu forțe proaspete și un traseu complet nou, pe cea de-a doua sa jumătate. Bogat în elemente și ideal pentru a progresa, Red Track-ul de la Arena Platoș Păltiniș a fost unanim apreciat de participanți, cu toate modificările și finisarea sa impecabilă. 

Ziua de sâmbătă a fost rezervată antrenamentelor și calificărilor. În urma sesiunii de calificări, riderii din cele 7 categorii și-au aflat timpii obținuți pe traseu și ordinea de start pentru ziua de duminică, după un principiu simplu: cel mai bine calificat sportiv din categorie ia startul ultimul, iar cel mai slab timp din calificări pleacă primul. Spectacolul este astfel garantat, iar intensitatea acțiunii crește pe final.

Între cele două manșe competiționale, traseul de concurs a fost închis, iar participanții au avut ocazia să se distreze atât pe foarte popularul Flow Trail de la Arena Platoș Păltiniș, dar și pe potecile naturale care înconjoară stațiunea.

Doi juniori pe podiumul general



Duminica a venit cu vreme perfectă și aderență perfectă pe traseu. Publicul a putut urmări pe viu întreaga acțiune și i-a aclamat cu generozitate pe participanți. Competitorii au mai avut încă o oră și jumătate de antrenamente înainte de finală și s-au folosit de acest timp pentru a-și cizela liniile și pentru a încerca să-și îmbunătățească timpii din calificări. Cei mai mulți dintre ei au avut succes pe acest front. 

La categoria de copii Open, între 10-14 ani, câștigător a fost Iannis Mancaș, iar la Open fără licență a câștigat George Sîsîiac. La feminin am notat reîntoarcerea în competiții a multiplei campioane Luana Cherecheș, accidentată la început de sezon. Luana a câștigat cu unul dintre cei mai buni timpi ai zilei la general. 

Dintre copiii cu licență, cel mai rapid a fost Ovidiu Apostol și la juniori Akos Farkas a câștigat la jumătate de secundă de Marius Popovici, campionul de motocros și enduro, care anul acesta a luat și titlul național la Downhill. Timpii juniorilor ar fi fost buni de podium și la categoria Elite. La Masters, categoria celor peste 30 de ani, Danika Marcu a fost omul zilei, cu cel mai bun timp pe traseu.

La Elite, categoria-regină, am avut parte de un spectacol pe măsură. Pe locul trei a venit Dragoș Stahie, pe o bicicletă fără suspensie spate, pe locul doi multiplul Campion Național Sorin Părău, dar cel mai bun timp al weekend-ului i-a aparținut lui Mihai Anițan, și el fost Campion Național de Downhill și de Enduro. 

Toate categoriile au fost recompensate cu vouchere generoase, constând în echipament sportiv de la sponsorul Arena DH, Authentic Spirit.

Clasamentul general a fost condus de Mihai Anițan, de la clasa Elite, cu 53.51 secunde, urmat de doi concurenți din clasa Junior, Akos Farkas și Marius Popovic, cu 54.23 respectiv 54.78.

Rezultatele concursului Arena DH


Copii Open:

1. Iannis Mancaș - 1:06.11 m
2. Andrei Borțan - 1:08.90 m
3. Alexandru Olăreanu - 1:10.10 m

Open:

1. George Sîsîiac - 57.71 s
2. Vlad Pescaru - 58.55 s
3. Bando Virginas - 58.60 s

Copii:

1. Ovidiu Apostol - 1:00.45 m
2. Aron Farkas - 1:01.90 m
3. Vlad Matache - 1:04.17 m

Feminin:

1. Luana Cherecheș - 58.25 s
2. Roxana Moise - 1:04.52 m
3. Emeralida Hațegan - 1:23.01 m

Masters:

1. Dan Marcu - 58.27 s
2. Florin Gheorghe - 59.57 s
3. Ciprian Popescu - 1:01.24 m

Juniori:

1. Akos Farkas - 54.23 s
2. Marius Popovici - 54.78 s
3. Marian Răzvan - 59.58 s

Elite:

1. Mihai Anițan - 53.51 s
2. Sorin Părău - 56.62 s
3. Dragoș Stahie - 56.65 s

Concursul Arena DH, la Arena Platoș PăltinișConcursul Arena DH, la Arena Platoș PăltinișConcursul Arena DH, la Arena Platoș PăltinișConcursul Arena DH, la Arena Platoș PăltinișConcursul Arena DH, la Arena Platoș Păltiniș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus