Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Ministrul Rafila cere încetinirea afluxului către urgențe: ”Profesioniştii din medicina de urgenţă trebuie să ofere cât mai rapid servicii medicalizate oamenilor”

Ministrul Rafila cere încetinirea afluxului către urgențe: ”Profesioniştii din medicina de urgenţă trebuie să ofere cât mai rapid servicii medicalizate oamenilor”

Serviciile de medicină de urgenţă trebuie profesionalizate, iar ambulatoriile de specialitate de bună calitate şi medicina de familie – dezvoltate, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpes.

Ministrul crede că ar trebui încetinit fluxul către unităţile de primiri urgenţe, iar oamenilor să li se ofere servicii medicale cât mai apropiate de locuinţele lor într-un interval foarte scurt.

„Profesioniştii din medicina de urgenţă, fie că lucrează la unităţile de primiri urgenţă, fie că lucrează în zona de ambulanţă, trebuie să ofere cât mai rapid servicii medicalizate oamenilor, iar acest flux accelerat către unităţile de primiri urgenţă ar trebui să îl încetinim şi să putem să oferim oamenilor servicii cât mai apropiate de locuinţa lor şi la un interval de timp cât mai scurt atunci când ei au nevoie, inclusiv în weekend sau chiar noaptea. Ne gândim la o astfel de strategie care ar trebuie să fie continuată pentru că oamenii sunt pentru un timp mai lung sau mai scurt la Ministerul Sănătăţii, dar o astfel de politică trebuie să fie o politică a României şi care ar trebuie să fie continuată”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia, si direcţiile de sănătate publică ar trebui întărite şi profesionalizate.

El a anunţat că se face un inventar al instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii pentru realizarea unui plan pe termen mediu privind reabilitarea şi dotarea acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Te făcuși oaie cu șorici.
Raspunde

Gina

Acum 2 luni

Cand se vor intampla toate astea?! Pesedeul a fost de mai bine de treizeci de ani la guvernare si n-a facut nici o reforma in sanatate! E doar coruptie, neprofesionalism, lipsa personal, mizerie! Un spital nou n-au fost in stare sa faca! Cine-l mai crede?!
Raspunde

V

Acum 2 luni

Bla,bla,bla......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus