Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Un senator columbian a intrat pe cal în Congres, pentru a verifica dacă legislativul este într-adevăr pet-friendly

Un senator columbian a intrat pe cal în Congres, pentru a verifica dacă legislativul este într-adevăr pet-friendly

Senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat (al fostului preşedinte Alvaro Uribe - n.r.), a intrat marţi călare în Congres (legislativul columbian), motivându-şi decizia prin aceea că, săptămâna trecută, preşedintele Senatului a declarat edificiul drept ''pet-friendly'', ceea ce înseamnă că acceptă animale de companie, transmite EFE, citat de Agerpres.

''Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie'', a declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei).

Paznicii de la clădirea Congresului nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senatorul uribist să intre pe cal în instituţie, dat fiind că preşedintele Senatului nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate, însă demersul lui Barrera Rodriguez a fost criticat de unii congresmeni din partea coaliţiei de guvernare, care l-au calificat drept ''pantomimă ruşinoasă'' şi ''prosteală''.

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare (în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine - n.r.), a dat asigurări că ''nu avea cum să rateze aşa o ocazie'' de a-l prezenta celorlalţi senatori pe calul său ''Paşaport'', pe care îl foloseşte la muncile câmpului.

În acelaşi timp, Barrera Rodriguez a susţinut că, prin acest gest, a dorit să evidenţieze ''truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci''. El a explicat că a vrut totodată să protesteze faţă de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.

La 20 septembrie, Roy Barreras, din partea coaliţiei de guvernare Pactul Istoric, a declarat că Senatul va fi ''pet-friendly'' şi s-a prezentat la tribuna parlamentului cu ''Covid'', un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei.

''Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi 'pet-friendly', prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie'', a anunţat Barreras.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus