Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Controale ale Protecției Consumatorului la Auchan. Produse expirate, mucegăite, sau promoții greșite, printre nereguli

Controale ale Protecției Consumatorului la Auchan. Produse expirate, mucegăite, sau promoții greșite, printre nereguli

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că 50 de magazine Auchan din toată țara au fost amendate cu 750.000 de lei pentru neregulile constatate.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în cursul ultimei luni din 2022 o serie de controale pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 93 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 de lei, 11 avertismente și au dspus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 de lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse expirate, a unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar și deficiențe de etichetare a produselor alimentare. De asemenea, au fost depistate nereguli privitoare la nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse sau existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

„Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați. Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Florescu

Acum 1 an

Buna ziua, la marile magazine on-line cum ramane cu preturile urcate artificial inainte de Black-uri (Friday, etc.) sau inainte de asa-zisele reduceri? Cum a incercat sa faca ceva Seful ANPC Bucuresti cum trosc Dl fost Catu l-a dat jos... E-magari de exemplu fac an de an lucru acesta si sunt miliarde de euro... Acolo taceti malc nu am auzit Sibiul sa faca ceva... In rest e bine continuati sa fiti obedienti politic si partiali... Probabil cu Auchan aveti cui ca Macron nu a stat sluj in fata C.E permanent sau ca au beneficiat de plangeri din partea unor clienti onesti, a se citi din partea nemtilor de la Lidl, ca de, sasul e presedine si stapan peste tot in Sb...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

n-ai vrea niște magazine rusești, de-alea ultracorecte?
Raspunde

Contra

Acum 1 an

Să fi mers și la raionul unde se vinde mâncare să vadă că abia îți murdărește farfuria cu 2 linguri de orez, iar ciorba e fiarta cu bicarbonat. S-o mance ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus