După ce Tribunalul Sibiu a admis plângerea formulată de Eugen Iordănescu împotriva ordonanței procurorului care îi interzicea accesul în sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, acesta s-a întors la birou și și-a reluat activitățile, spun mai multe surse din cadrul instituției.
Judecătorii au decis de asemenea că acesta își poate relua funcția de director general.
Iordănescu a fost contactat de Turnul Sfatului, însă nu a vrut să comunice. Sursele spun însă că, în continuare, o parte din atribuții sunt delegate către alte persoane din cadrul instituției.
Potrivit CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu are un contract de management care este valabil mai mult de 4 ani.
„Dacă instanța a decis ca d-l Iordănescu poate reveni la Cameră înseamnă că delegarea de atribuții executive încetează și de luni d-l Iordănescu revine la îndatoririle pe care le are conform contractului de management, care mai este valabil mai mult de 4 ani de zile.
În ceea ce privește Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu situația sumelor cheltuite de d-l Iordănescu a fost clarificată în Adunarea Generală din Mai 2021 în cadrul ședinței, nu avem ce comenta pe acest subiect. Camera nu are nicio problemă cu d-l Iordănescu!
Vă aducem aminte că CCIA Sibiu este o instituție privată care nu gestionează bani publici.
Din câte cunoașteți deja, Colegiul de Conducere a decis atragerea răspunderii civile și penale a fostului Președinte pentru faptele comise, plângere care a fost depusă la organele competente de către avocatul Camerei. Ne menținem poziția, cine a greșit să plătească! Ce știm cu siguranță este că adevărul iese întotdeauna la lumină!”, se arată în răspunsul Camerei remis redacției Turnul Sfatului.
Procesul în care procurorii cer arestarea lui Eugen Iordănescu, directorul general al CCIA Sibiu, a fost pornit pe 10 decembrie 2021. Solicitarea formulată de procurorii sibieni a venit într-un dosar deschis la începutul verii trecute, care între timp a crescut datorită probelor strânse ca urmare a activității lui Iordănescu în comisiile de selecție a celor care vor administra Aeroportul și societatea de construcții a județului, Drumuri și Poduri.
Pe 10 decembrie 2021 judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, măsură care a fost prelungită de atunci.
Tot în decembrie 2021 Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în parte, contestațiile depuse atât de procurori, cât și de Eugen Iordănescu, împotriva hotărârii prin care Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, a fost plasat sub control judiciar și i s-au interzis o seamă de lucruri.
Astfel, procurorii au obținut atunci interdicția pe numele lui Eugen Iordănescu de a mai acționa în numele județului Sibiu.
La începutul anului, Eugen Iordănescu a anunțat că și-a luat concediu de odihnă, ca urmare a zilelor reportate din anii trecuți, perioadă care s-a încheiat pe 21 iulie, potrivit conducerii interimare a Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu. După încheierea acestui concediu ”retroactiv”, Eugen Iordănescu și-a prelungit perioada de odihnă.
„Domnul Eugen Iordănescu a făcut cerere pentru perioada de concediu legal aferentă anului în curs. Până la 1 septembrie. După 1 septembrie, vom vedea ce facem”, declara Ovidiu Isailă, actualul președinte al CCIA Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2359
Ultimele comentarii
Acum 39 minute
Eu
Acum 48 minute
@ @renzi
Acum 55 minute
Emil
Acum 57 minute
Sibienii sunt omorâți cu zile!
Acum 1 oră
Paul