Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Directorul CCIA, Eugen Iordănescu, s-a întors la serviciu după ce judecătorii i-au permis accesul în instituție. Pe tot parcursul anului a fost în concediu de odihnă

Directorul CCIA, Eugen Iordănescu, s-a întors la serviciu după ce judecătorii i-au permis accesul în instituție. Pe tot parcursul anului a fost în concediu de odihnă

După ce Tribunalul Sibiu a admis plângerea formulată de Eugen Iordănescu împotriva ordonanței procurorului care îi interzicea accesul în sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, acesta s-a întors la birou și și-a reluat activitățile, spun mai multe surse din cadrul instituției.

Judecătorii au decis de asemenea că acesta își poate relua funcția de director general.

Iordănescu a fost contactat de Turnul Sfatului, însă nu a vrut să comunice. Sursele spun însă că, în continuare, o parte din atribuții sunt delegate către alte persoane din cadrul instituției.

Potrivit CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu are un contract de management care este valabil mai mult de 4 ani.

„Dacă instanța a decis ca d-l Iordănescu poate reveni la Cameră înseamnă că delegarea de atribuții executive încetează și de luni d-l Iordănescu revine la îndatoririle pe care le are conform contractului de management, care mai este valabil mai mult de 4 ani de zile.

În ceea ce privește Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu situația sumelor cheltuite de d-l Iordănescu a fost clarificată în Adunarea Generală din Mai 2021 în cadrul ședinței, nu avem ce comenta pe acest subiect. Camera nu are nicio problemă cu d-l Iordănescu!

Vă aducem aminte că CCIA Sibiu este o instituție privată care nu gestionează bani publici.

Din câte cunoașteți deja, Colegiul de Conducere a decis atragerea răspunderii civile și penale a fostului Președinte pentru faptele comise, plângere care a fost depusă la organele competente de către avocatul Camerei. Ne menținem poziția, cine a greșit să plătească! Ce știm cu siguranță este că adevărul iese întotdeauna la lumină!”, se arată în răspunsul Camerei remis redacției Turnul Sfatului.

Citește și: Dosarul Iordănescu: delapidare și spălare de bani la Camera de Comerț, trafic de influență la aeroport

Procesul în care procurorii cer arestarea lui Eugen Iordănescu, directorul general al CCIA Sibiu, a fost pornit pe 10 decembrie 2021. Solicitarea formulată de procurorii sibieni a venit într-un dosar deschis la începutul verii trecute, care între timp a crescut datorită probelor strânse ca urmare a activității lui Iordănescu în comisiile de selecție a celor care vor administra Aeroportul și societatea de construcții a județului, Drumuri și Poduri.

Pe 10 decembrie 2021 judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, măsură care a fost prelungită de atunci.

Tot în decembrie 2021 Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în parte, contestațiile depuse atât de procurori, cât și de Eugen Iordănescu, împotriva hotărârii prin care Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, a fost plasat sub control judiciar și i s-au interzis o seamă de lucruri.

Astfel, procurorii au obținut atunci interdicția pe numele lui Eugen Iordănescu de a mai acționa în numele județului Sibiu.

Citește și: Iordănescu vs Aldea: scandal pe 650.000 de euro și o creanță cumpărată la Camera de comerț Sibiu. Aldea a fost îndepărtat

La începutul anului, Eugen Iordănescu a anunțat că și-a luat concediu de odihnă, ca urmare a zilelor reportate din anii trecuți, perioadă care s-a încheiat pe 21 iulie, potrivit conducerii interimare a Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu. După încheierea acestui concediu ”retroactiv”, Eugen Iordănescu și-a prelungit perioada de odihnă.

„Domnul Eugen Iordănescu a făcut cerere pentru perioada de concediu legal aferentă anului în curs. Până la 1 septembrie. După 1 septembrie, vom vedea ce facem”, declara Ovidiu Isailă, actualul președinte al CCIA Sibiu.

Citește și: Iordănescu a scăpat de control judiciar. CCIA Sibiu: De luni revine la serviciu. Contractul de management este valabil mai mult de 4 ani

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Poate fi promovat in vârful mafiei statale dacă justiția i-a curatat toate bubele.
Raspunde

Cichicean

Acum 1 an

F. bine in Romania se poate orice.
Raspunde

Artiom Sevastie

Acum 1 an

Un mare gospodar al Sibiului, o valoare locala, alaturi de atati oameni de afaceri de succes! Sibiul va datoreaza existenta, domnule antreprenor gospodar!
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Unii s-au agitat că sifonul, dar distinsul domn Iordănescu tot în picioare a picat. Prin urmare, cainii îi latră, ursu trece...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus