Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Centru de vârstnici fără autorizație, închis de un control al Prefecturii. Ce spune administratorul

Centru de vârstnici fără autorizație, închis de un control al Prefecturii. Ce spune administratorul

22 de centre rezidențiale pentru vârstnici au fost controlate de o comisie mixtă din cadrul Instituției Prefectului Județului Sibiu, pentru a se constata condițiile de cazare, alimentația și serviciile oferite în aceste centre. În urma acestor controale au fost date 76 de amenzi, în valoare totală de 453.000 de lei, 53 de avertismente, iar unui centru i s-a retras licența de funcționare.

Comisia Mixtă pentru efectuarea de controale în centrele rezidențiale pentru vârstnici a fost constituită prin ordin al prefectului județului. Prin aceste controale s-a urmărit mediul de viață al vârstnicilor rezidenți (cazare), alimentația vârstnicilor rezidenți și activitățile/ serviciile furnizate vârstnicilor rezidenți. În urma centralizării activităților de control și a măsurilor luate de către membrii comisiei mixte, din cele 22 de centre verificate unui centru i s-a retras licența de funcționare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 76 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 453 000 lei și un număr de  53 de sancțiuni cu avertisment.

Citește și Lista centrelor pentru vârstnici din Sibiu care au licențe valide

Comisia a fost alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu și a verificat toate centrele care oferă servicii sociale rezidențiale vârstnicilor din județul Sibiu.

Elders Home s-a ales cu licența ridicată

Centrul Rezidențial pentru vârstnici căruia i s-a ridicat licența de funcționare este „Elders Home”, situat pe strada Moldoveanu. Potrivit lui Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu, centrul nu avea autorizație de funcționare. În urma acestui fapt, DSP Sibiu l-a amendat cu 10.000 de lei.

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu Andrei Iancu, administratorul centrului, iar acesta spune că măsurile punitive au fost luate pentru că centrul nu avea accesibilitate  pentru vârstnicii cazați acolo.

„Da, licența provizorie de funcționare a fost ridicată în cursul lunii septembrie. Nu am putut să accesibilizăm clădirea, adică, în cazul nostru trebuia să găsim o soluție pentru scări, pentru persoanele care nu se puteau deplasa. Nu aveam nici autorizație de funcționare tot din cauza scărilor, pentru că eram în curs de realizare. În momentul de față suntem în curs de relocare a spațiului”, spune Andrei Iancu.

Administratorul mai precizează că vârstnicii sunt în acest moment tot în centru și acolo vor rămâne până în momentul relocării. Sunt aproximativ 20 de vârstnici în centru, în acest moment.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 an

Adevarul e ca intretinerea batranilor afecteaza bugetul specialilor statali.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

"d-nul Andrei Iancu" vorbeste ca premierul Ciuca..."tot din cauza scărilor, pentru că eram în curs de realizare"...greu de controlat pe mana cui ajungi...
Raspunde

Horia

Acum 1 an

"vârstnici fără autorizație"... tinereţe fără bătrâneţe...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus