Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Ganț în Camera Deputaţilor: Minoritatea germană a contribuit ca relaţiile româno-germane să fie foarte bune

Ganț în Camera Deputaţilor: Minoritatea germană a contribuit ca relaţiile româno-germane să fie foarte bune

Minoritatea germană din România a avut o contribuţie importantă astfel încât relaţiile bilaterale dintre cele două ţări să fie foarte bune, a declarat, marţi, deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ, într-un mesaj adresat plen cu prilejul Zilei Unităţii Germane, aniversată pe 3 octombrie.

"Această sărbătoare a avut loc în contextul în care România şi Germania au celebrat anul acesta 30 de ani de la încheierea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa. Este de remarcat faptul că Germania a fost prima ţară occidentală care a semnat un astfel de tratat cu ţara noastră într-o perioadă în care regimul post-comunist reprezenta mai degrabă o piedică în apropierea faţă de Occident", a subliniat Ovidiu Ganţ, citat de Agerpres.

El a adăugat că investiţiile germane în România au crescut necontenit, ele ocupând de departe locul întâi după originea capitalului investit, conform Băncii Naţionale a României şi generând sute de mii de locuri de muncă.

"Totodată, Germania este cel mai important partener comercial al României. Volumul schimburilor în anul 2021 a depăşit 33 de miliarde de euro. Suntem parteneri apropiaţi în Uniunea Europeană, cancelarul Olaf Scholz declarând recent că Germania susţine intrarea României în spaţiul Schengen. Parteneriatul în cadrul NATO este unul extrem de strâns, forţele aeriene germane participând anul acesta alături de Aviaţia Militară Română la protejarea spaţiului aerian al ţării noastre şi al Alianţei. Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a dus la o intensificare a relaţiei dintre cei doi aliaţi, România şi Germania. Apreciez, deci, că relaţiile bilaterale româno-germane sunt în acest moment foarte bune, minoritatea germană din România având o contribuţie importantă la acest fapt. Mulţumesc României şi Germaniei pentru sprijinul constant pe care îl acordă comunităţii noastre", a concluzionat reprezentantul minorităţii germane în Parlament. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus