Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Muzeul Brukenthal va face un diagnostic arheologic pentru viitoarea zonă de ecoturism în Gușterița

Muzeul Brukenthal va face un diagnostic arheologic pentru viitoarea zonă de ecoturism în Gușterița

Muzeul Național Brukenthal își oferă serviciile pentru efectuarea unui diagnostic arheologic de specialitate pentru proiectul „Amenajarea unei zone de agrement și ecoturism pe dealurile Gusteriței".

Primăria Sibiu estimează să cheltuie pentru aceste servicii peste 6.600 lei. Acestea vin în contextul planurilor autorităților locale de a amenaja pe dealul Gușteriței instalații pentru sănii de vară, o pârtie de schi și tubing sintetică, tiroliene, trasee de bicicletă, potecă pentru drumeții, o terasă panoramică, loc de popas, spațiu de joacă și o clădire multifuncțională. Aproximativ 31 de ha este suprafața pe care urmează a fi amenajat parcul.

„Valoarea estimată a investiției este de 6 milioane de euro. Perioada de implementare propusă pentru realizarea investiției este de 18 luni”, se arată în memoriul de prezentare, realizat în vederea obținerii acordului de mediu.

Pentru realizarea acestui parc, administrația sibiană intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile.

Citește și: Gușterlandul va costa șase milioane de euro: sănii de vară pe doi km, schi pe 170 de m, piste și poteci iluminate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 997

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Ecoturismul trebuie practicat in oras prin parcuri, paduri sau ape cum e in SUA unde in fiecare dimineata inainte de servici se alearga ori se face surf.
Raspunde

Srgtbs

Acum 1 an

Diagnostic arheologic! Periegheza arheologica se spunea pe vremea mea. Dar, ma rog ,vremurile se schimba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus