Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Cazul de corupție din Finanțele sibiene: Funcționarul care cerea mită a fost trimis în judecată

Cazul de corupție din Finanțele sibiene: Funcționarul care cerea mită a fost trimis în judecată

Procurorul Ion Veștemean din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu anunță că funcționarul din cadrul Finanțelor sibiene prins că cerea mită pentru a-și face treaba a fost trimis în judecată.

”Vă aducem la cunoştinţă faptul că prin rechizitoriul emis de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 11.10.2022 s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatei, funcționar public cu funcție de execuție, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită”, a transmis procurorul Veștemean într-un comunicat de presă.

Faptele ar fi avut loc în luna mai a acestui an. Reamintim că suspecta, funcționar public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, era acuzată că ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de luare de mită.

Practic femeia condiţiona în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impunea a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venit şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu este stabilită vreo taxă suplimentară, de remiterea unor sume de bani cuprinse între 100 şi 720 lei.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată procurorul Veștemean.

Reacția conducerii Finanțelor sibiene la cazul de corupție: Ne exprimăm regretul...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1700

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

N-a gresit cine-a zis ca pstele tot de la cap se impute...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus