Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Toamna va fi sărbătorită în acest final de săptămână la Cârțișoara. Sibienii, întâmpinați cu scovergi și plăcinte moldovenești la Zilele Recoltei

Toamna va fi sărbătorită în acest final de săptămână la Cârțișoara. Sibienii, întâmpinați cu scovergi și plăcinte moldovenești la Zilele Recoltei

Producătorii locali se vor întâlni în acest final de săptămână, 15 și 16 octombrie, la Cârțișoara, la evenimentul Zilele Recoltei, organizat de Asociația Cârțișoara.

Vizitatorii vor fi întâmpinați cu scoverzi și alte produse gastronomice tradiționale și de patiserie. Comunitatea basarabeană de aici va fi reprezentată prin plăcinte moldovenești cu brânză sau cu griș și mere.

„Producători locali de “crumpene, picioici ori gogoși”, de legume și fructe, de corfe și coșuri de nuiele, miere de albine, de zacuscă, cultivatori de crizanteme sau lavandă, toți se vor întâlni la târgul acestei toamne”, transmit organizatorii evenimentului.

Evenimentul va fi deschis sâmbătă dimineața-n zori în sunetul tulnicului, iar pe parcursul celor două zile vor răsuna cântece vechi populare la cobză, caval și fluier.

„Vor fi două zile de bucurie pentru roadele pe care Dumnezeu ni le-a dat în acest an. Sâmbătă și duminică la Cârțișoara va fi ”veac” sau pe înțelesul tuturor, va fi timp frumos numai bun de petrecut la o sărbătoare de toamnă. E o sărbătoare menită să aducă laolaltă comunitățile de producători din Țara Făgărașului, dar și pe cei care vor să susțină și să promoveze producătorii locali”, a declarat Laurențiu Dorodici, unul dintre organizatori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

CX

Acum 1 an

Tot de acolo am cumparat suc de mere alterat in cutii de 3l. Bleah Aaaa. Si la alt stand erau niste placinte de mega image minunate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus