Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Banca aduce victoria cu Mureșul. CSU ajunge la 3-0

Banca aduce victoria cu Mureșul. CSU ajunge la 3-0

CSU Sibiu câștigă și cea de-a treia partidă din actuala ediție de campionat și este, în acest moment, neînfrântă și pe poziția a 3-a, la egalitate de puncte cu Rapid și U Cluj.

Meci greu pentru CSU Sibiu aseară, în Sala Transilvania, în compania echipei CS Municipal Târgu Mureș, în Conferința A a campionatului național de baschet masculin. Miguel Angel Hoyo trimite în teren un prim cinci format din Dragoste, Manchon, Walton, Apostol și Bariș Ozkan.

Sibienii deschid scorul prin Dallas Walton, cu un dunk spectaculos, după care mureșenii pornesc cel mai mare run al lor în această partidă, 8 puncte marcate consecutiv, 6 de către Santa și 2 reușite de Vladimir Solopa. Blumbergs reușește un coș cu fault și apropie diferența la doar 3 puncte dar mureșenii se distanțează din nou, cu 4 puncte consecutive.

Același Blumbergs aduce Sibiul la 1 punct în spate, 14-13 dar Wheelan comite un fault pe aruncarea de trei puncte a lui Gajovic, iar jucătorul mureșenilor închide tabela primului sfert la scorul de 17-13 pentru CS Târgu Mureș.

CSU Sibiu - CS Târgu Mureș

CSU preia conducerea

Tot mureșenii încep mai bine și sfertul secund, trei reușite consecutive urcând diferența la 10 puncte, 25-15. Barro în două rânduri și o treiță a lui Blumbergs reduc ecartul la 4 puncte, iar printr-o altă aruncare de 3 reușită de Wheelan, Sibiul se apropie la 30-29 la jumătatea sfertului secund. Sibiul ia conducerea pentru prima dată în minutul 17 al confruntării, prin două libere marcate de Mirel Dragoste iar Wheelan și Walton măresc diferența la 7 puncte, 46-39. La pauza mare, CSU Sibiu conducea pe CS Târgu Mureș cu 46-41.

Primele două minute ale celei de-a treia reprize sunt un joc de du-te-vino între cele două echipe, care marchează fază după fază. Cinci puncte consecutive marcate de Walton duc diferența la 53-48 pentru CSU iar la mijlocul sfertului se înregistrează și cea mai mare diferență în favoarea sibienilor, 10 puncte, la scorul de 58-48. Mureșenii au însă un excelent final de sfert și reușesc să egaleze la 60, iar până la finalul sfertului se mai marchează doar 8 puncte iar Sibiul începe secvența finală cu un avantaj de 4 puncte, 66-62.

Person marchează pentru Mureș două din cele trei libere obținute în urma unui fault pe aruncare și tot el marchează din interiorul semicercului pentru a restabili egalitatea, 66-66, după care Sibiul se instalează la cârma jocului. Ozkan marchează următoarele 6 puncte ale sibienilor, mureșenii se apropie din nou la un punct prin treița lui Martinic, dar elevii lui Miguel Angel Hoyo gestionează mai bine ultimele minute din meci și câștigă partida cu 86-80, ultimele puncte fiind marcate de Mirel Dragoste, de la linia de libere.

CSU Sibiu - CS Târgu Mureș

Rezervele, mai bine decât titularii

Este primul meci al echipei sibiene din acest sezon când garnitura de jucători de pe bancă evoluează mai bine decât cei cinci titulari. De pe bancă Sibiul a beneficiat de 47 de puncte marcate față de cele 39 reușite de titulari, de notat fiind, din nou, aportul important al punctelor reușite pe contraatac, arma secretă a echipei în acest sezon, 17 reușite față de doar 9 ale echipei adverse. CSU a performat mai bine decât adversarii la trei capitole, procentajul aruncărilor de 3 puncte, al aruncărilor libere și au avut mai multe pase decisive, în timp ce mureșenii au controlat mai bine aruncările de două puncte și jocul sub panou, unde au reușit 35 de recuperări față de cele 31 reușite de CSU.

Deși venit de pe bancă, Robert Blumbergs a fost cel mai bun marcator al studenților, cu 21 de puncte la care a adăugat 4 recuperări și 1 pasă decisivă și un procentaj uluitor la aruncările de două puncte cu 7 reușite din 8 încercări. El a fost secondat de Walton, cu 16 puncte și Wheelan cu 11.

CSU Sibiu - CS Târgu Mureș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus