Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Semafoarele vor arăta mai repede culoarea verde pentru autobuze: Primăria va cumpăra un soft pentru 15 intersecții aglomerate

Semafoarele vor arăta mai repede culoarea verde pentru autobuze: Primăria va cumpăra un soft pentru 15 intersecții aglomerate

În 15 intersecții aglomerate din Sibiu vor fi instalate echipamente digitale ce vor contribui la schimbarea mai rapidă a culorii semafoarelor atunci când autobuzele le vor traversa. Acest lucru va permite respectarea programului de circulație. Peste 6 milioane de lei este valoarea unei astfel de investiții.

Achiziția și instalarea unui sistem de prioritizare în trafic a transportului public este denumirea unui proiect pentru care Primăria Sibiu anunță că va primi finanțare nerambursabilă în cardul PNRR. Este vorba despre Componenta 10 – Fondul Local, fiind unul dintre primele patru proiecte pentru care a fost aprobată finanțarea.

Acest sistem de prioritizare în trafic a transportului public va fi instalat în 15 intersecții semaforizate din Sibiu. „Intersecțiile vor fi stabilite mai târziu, după un studiu de trafic, însă vor fi situate pe cele mai aglomerate artere din oraș”, a precizat pentru Turnul Sfatului Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cu ajutorul acestor echipamente digitale și a unui software specializat, autobuzele care ajung în intersecțiile în care sunt instalate aparatele vor primi mai repede culoarea verde la semafor, scurtându-se astfel timpii de așteptare în trafic, potrivit proiectului. Programele de circulație a autobuzelor vor putea fi astfel mai riguros respectate.

În cadrul aceleiași investiții se vor achiziționa și instala sisteme de afișaj digital în încă 20 de stații de transport public, pentru informarea călătorilor. Valoarea finanțării aprobate pentru acest proiect este de 6,29 milioane lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Robert

Acum 1 an

oare de ce nu se cumpara un soft pentru punerea pe rosu a semafoarelor la trecerea unei salvari?
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

De ce ar face cineva asta? Daca este in misiune ambulanta oricum circula cu semnalele acustice si luminoase in functiune ceea ce inseamna ca ar trebui sa i se acorde prioritate (si pe la noi, de bine de rau se cam acorda priortate). Deci, de ce ai cheltui bani pe asa ceva?
Raspunde

Gicu

Acum 1 an

problema nu este in intersectiile semaforizate ci in sensurile giratorii care la orele critice sunt blocate de catre cei cu prioritate deoarece nu pot inainta in coloana! Consider ca sensurile giratorii trebuie controlate prin semaforizare la orele de varf.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

In SUA masina goala circula pe banda unu, cea cu doua, trei persoane are prioritate, circula pe banda doi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus