Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Andreea Roseti de la Animal Life, într-un documentar despre câinii abandonați. A fost proiectat deja la festivaluri de film de top din întreaga lume

Andreea Roseti de la Animal Life, într-un documentar despre câinii abandonați. A fost proiectat deja la festivaluri de film de top din întreaga lume

Andreea Roseti, vicepreședintele Animal Life Sibiu, face parte dintr-un documentar despre câinii vagabonzi și despre persoanele și organizațiile care încearcă să gestioneze problema animalelor abandonate. Documentarul urmează să fie lansat în 3 noiembrie în Cipru. Numele acestuia este „Stray Story” și este realizat de Christina Georgiou, jurnalist, compozitor, doctor în muzică, membru al Academiei Europene de Film și iubitoare de animale, arată Cyprus Mail

Deși nu a fost încă lansat, documentarul a fost deja proiectat la festivaluri de film de top din întreaga lume, inclusiv la Festivalul de Film Independent de la Toronto, Premiile pentru Cinema Independent de la New York și  Hollywood International Golden Age Film Festival. De asemenea, a câștigat mai mult de 10 premii, printre care Premiul publicului pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Fort Lauderdale și Premiul pentru cea mai bună regizoare la California Indies 2021.

„Intenția a fost să surprindă care sunt problemele cu câinii abandonați, dar și cu oamenii care se implică în acest fenomen. Filmările s-au făcut în anul 2018, iar o echipă din Cipru a venit și a filmat în România timp de o săptămână pentru a vedea exact cum se întâmplă lucrurile”, a spus Andreea Roseti pentru Turnul Sfatului.

Povestea a patru voluntari, printre care și Andreea Roseti

Documentarul urmărește povestea a patru voluntari, dar și eforturile pe care aceștia le fac pentru a încerca să stopeze fenomenul câinilor abandonați. Este vorba despre Norma Torres, un neuropsiholog criminalist din Florida; prima persoană care a introdus terapia cu animale de companie în sistemul penitenciar, Andreea Roseti, traducătoare și organizatoare de evenimente, vicepreședinte Animal Life, Takis Proestakis, un fost proprietar de club de noapte cu sediul în Creta, care a renunțat la slujbă pentru a deschide un adăpost uriaș de câini în Ierapetra. Iar cel de-al patrulea personaj al documentarului este Nicos Kountouris, un controlor de trafic aerian care promovează o legislație mai bună privind animalele, dar conduce și un program de educație școlar privind bunăstarea animalelor de companie.

„Rezultatul filmărilor este un documentar extraordinar pentru că surprinde mai multe perspective, de la autorități până la oamenii din organizații. Eu am interacționat cu Christina la o conferință la care am participat și cred că m-a ales pentru că și-a dat seama că poate afla mai multe din ce se întâmplă în interiorul unei organizații”, a mai spus Andrea Roseti pentru Turnul Sfatului.

Filmul cu o durată de 94 de minute, care va avea premiera la K-Cineplex din Nicosia pe 3 noiembrie, este efortul Christinei de a evidenția provocările cu care se confruntă acești salvatori.

„Sper că Stray Story îi va inspira pe oameni să facă o diferență – să-și folosească talentele pentru bine. Prin experiențele, succesele, dificultățile și dilemele acestor voluntari, expunem probleme majore, cum ar fi lipsa unor programe eficiente de sterilizare.Dar evidențiem și soluții potențiale, cum ar fi susținerea aplicării legilor privind bunăstarea animalelor care, credeți sau nu, există deja”, a spus Christina pentru Cyprus Mail.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

Mult respect pentru tot ce face Animal Life Sibiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus