Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

DNA: Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, este cercetat penal pentru abuz în serviciu

DNA: Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, este cercetat penal pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în dosarul în care acesta este cercetat pentru fapte de corupţie în legătură cu organizarea unor concursuri.
Conform unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Chesnoiu, în prezent deputat, iar la data faptelor având şi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni) şi pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, scriu cei de Agerpres. 

În acelaşi dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Andrei-Cristian Răducanu, la data faptelor director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru complicitate la infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni), dar şi faţă de Aurel Sandu, fost şef serviciu în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihai-Cosmin Corobea, fost funcţionar public în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi faţă de administratorul unei societăţi comerciale şi candidat la unul dintre concursurile organizate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, toţi aceştia fiind cercetaţi pentru folosire, în orice mod, direct, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite.

„În perioada 09 februarie - 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuţ, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidaţii 'agreaţi', printre care Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin şi persoana fizică precizată mai sus. După primirea subiectelor şi promovarea probei scrise, aceasta din urmă ar fi fost respinsă la proba interviului", arată anchetatorii.

Aceştia menţionează că, la intervenţia directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând, în perioada ocupării funcţiei, venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Adina

Acum 1 an

Basme. A deranjat...

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Talharul asta e doar un mercenar in slujba bandei PSD.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus