Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Daniela Cîmpean, despre petiția care cere ca Varianta Sud să nu treacă prin Rășinari: ”O inflamare”. ”Se va merge în dezbatere publică în fiecare primărie care se află pe traseu”

Daniela Cîmpean, despre petiția care cere ca Varianta Sud să nu treacă prin Rășinari: ”O inflamare”. ”Se va merge în dezbatere publică în fiecare primărie care se află pe traseu”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat în cadrul ședinței de astăzi că recentele discuții referitoare la refuzul unor cetățeni ca traseul variantei ocolitoare a municipiului Sibiu să treacă prin comuna Rășinari este doar ”o inflamare”, sugerând că cei care au lansat o petiție în acest sens nu cunosc legea.

”Nu există un traseu definitiv pentru Varianta ocolitoare Sud, nu există un PUZ pentru această lucrare. Vorbim de o inflamare care nu știu de unde a apărut. Mă aștept de la dumneavoastră ca și consilier județean să nu cădeți în capcana celor care nu știu procedurile legale. Traseul va fi stabilit la final, după ce fiecare proprietar va fi consultat”, a spus Cîmpean în urma unei interpelări adresate de consilierul USR Adrian Echert.

Citește și: Cioran, Goga și Lucian Mândruță, implicați în ”rezistența” împotriva traseului Centurii Sud prin Rășinari. ”Satul de basm al lui Emil Cioran și al lui Octavian Goga va deveni o amintire”

”În acest moment, variantele aflate în discuție sunt în analiză în Comisia CTATU și se află în dezbatere publică la Agenția Județeană de Mediu. Se va merge în dezbatere publică în fiecare primărie care se află pe traseu. Este o procedură legală, care permite fiecărui proprietar să-și spună punctul de vedere” a completat Cîmpean.

Petiție împotriva drumului expres

O petiție prin care se solicită ca Centura Sud a Sibiului să nu treacă prin comuna Rășinari a apărut ieri în spațiul public, fiind promovată de jurnalistul Lucian Mândruță. ”E bună infrastructură, dar e absolut necesară de fiecare dată, în fiecare loc?”, a întrebat Mândruță.

Cetățenii din Rășinari aduc în petiție argumente ce țin de turism, cultură, natură și bani atunci când spun de ce nu ar fi bine ca Centura Sud să traverseze terenurile localității.

”Impactul vizual asupra comunei Rășinari va fi major, peisajul fiind mutilat ireversibil, fără a se ține seama de patrimoniul rural în care Dumnezeu a rânduit să ne naștem și să creștem. (...)

Un drum expres de mare viteză este un proiect artificial care nu are nimic de-a face cu acest areal magnific mult iubit de către fii satului, filozoful Emil Cioran și poetul Octavian Goga. În interviul cu Gabriel Liiceanu din 1990, Emil Cioran spunea: ”Peisajul e o chestie capitală. Când ai apucat să trăiești la munte, tot restul pare de o mediocritate fără pereche. Pentru că acolo este o poezie primitivă. Trebuie să mărturisesc că pentru mine, Coasta Boacii a fost capitală”, scrie în petiție.

Totodată, se semnalează faptul că vor fi afectate natura, turismul dar și zonele rezidențiale.

Citește și: Pe unde va trece centura ocolitoare sud a Sibiului: prima documentație urbanistică este supusă consultării publice

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Emil Sosean

Acum 1 an

Se renunță la conservat Coasta Boacii pentru o investite inutila care este o autostrada pe sub coada vacii , reusindu-se în felul acesta sa se compromită ideea de dezvoltare care nu are nici un sens în cazul acesta nefiind utila nimănui , nelegand nimic de nimic
Raspunde

Oltenski

Acum 1 an

Dacă se vrea o sosea montana aceasta ar trebui sa lege o salba de stațiuni dar sa fie de dimensiuni de bun simt , gen drumul spre Păltiniș, care sa se poată încadra cât mai bine în mediul ambiant
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Coasta Boacii nu e acolo. Leaga Arhitectilor de zona industriala vest si mai decongestioneaza drumurile Sibiu Rasinari si Sibiu Poplaca. Acuma daca merita toata treaba asta, daca merita sa faci sosea prin Tropini si paralel cu Sevisul...nu stiu.
Raspunde

IGOS

Acum 1 an

Sa nu le vina pe urma vreo idee sa mute și o groapa de gunoi , la aer curat , cum s-a mai văzut și în alte cazuri
Raspunde

Nu se justifica

Acum 1 an

Cine vrea sa tranziteze Sibiul o face pe autostrada. Pentru concetatenii si contaranii Sibiului nu e nici un beneficiu Centura sud si n-are ce sa caute in zona de turism . Trebuie revizuite punctual traseele si soselele existente de 2-3 benzi si banda de biciclete. Poplaca poate curge frumos prin Rasinari si spre Cisnadioara sau Calea Dumbravii fara centura. Refaceti DJ-ul existent. Poplaca poate stapunge in Dumbravii prin Sitex. Alternative pentru Arhitectilor exista. Lunca rasinariului trebuie conservata, Padurea Dumbrava la fel ;i terenul agricol din zona. Numai cine nu s-a nascut in zona nu intelege cat de mult conteaza un petic de teren acolo si cat de muls e saracul de la 1918. Chiar nu merita asfaltat si calcat de masini aiurea. Faceti TREN! Bine ca au putut rasinarenii sa faca tranvai...
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

O petiție cu un punct de vedere de bun simț și cu argumente!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Consultările se MIMEAZĂ sunt PUR formale, fiind organizate DOAR pentru a îndeplinii o obligație LEGALĂ! Decizia va fi una POLTICĂ după INTERESELE și OPOTUNITĂȚILE personale și de grup ale membrilor Consiliului Județean. MAJORITATEA sibienilor DORM în postul de cetățean, îi interesează activitatea administrației județene doar într-o mică măsură.
Raspunde

Dragoe

Acum 1 an

Pe undeva este un adevar. Se scoate din circuitul agricol o suprafata destul de mare. Si ce suprafațâ ? Cea mai bună pentru agricultură pe care o au rășinărenii ! Dacă rășinărenii au scăpat de colectivizare se pare că acum nu vor mai scăpa să nu piardă pământul foarte bun pentru agricultură. Mă întreb de ce este nevoie de 2 benzi pe sens când există deja o centură a Sibiului la nivel de 2 benzi pe sens ? Cât de eficientă va fi această centură de 21 Km ? Mult mai eficientă ar fi o centură mai scurtă ( vezi varianta cu tunel pe sub pădurea Dumbrava). Ce oferă Sibiul în contra partidă Rășinarului pentru ași rezolva problema traficului ? Poate organizarea în continuare de tot felul de evenimente sportive care promovează orașul Sibiu și care blochează circulația ( închide ) între Sibiu și Rășinari PS. Rășinăreni nu vă mai vindeți pămantu ca să se facă case în acestă zonă. Din păcate îneputul s-a făcut. Dragoe Maniu
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Da, doua benzi pe sens e total excesiv.
Raspunde

Cgfncvghf

Acum 1 an

daca nu se face de ce nu se face, daca se face iara nu este bine. Rasinarenii nici canalizare si apa nu au vrut deci este clar ce neam de tarani sunt opriti in istorie cu sute de ani in urma
Raspunde

Nicu mustaru

Acum 1 an

Praf in ochi la fraieri. Nimeni nu înțelege ca totul este regizat de presedinta de carton Câmpean , sa inițiat aceasta idee cu centura si imediat , la “nemulțumirile “ oamenilor a apărut din joben ideea cu consultarea populară pe fiecare UAT, care va dura cât vrea repectiva managera , si astfel va tine cald un subiect pentru fraieri. Ce lume naiva populează zona Sibiului ….
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Mai sus s-a cam spus tot ceea ce e de spus. Sibiu nu e o metropola si nu va fi, are deja centura in regim de autostrada. Acel drum expres, centura de sud, e prea lat si prea lung, strica complet multe zone. Rasinari e sat istoric și asa va ramane chiar daca plutesc per-uri prin rau (candva se vor civiliza si se va termina si cu asta) si chiar daca are primar incompetent si***. Dar o sosea, ramane acolo pe vecie. Pe cand doamna campean, e ca o pasare zburătoare, azi e iar maine dispare. Blocajele din oras nu se vor rezolva daca facem acea centura, insa se pot rezolva daca punem profesioniști sa ne conduca (dupa interesele sibienilor si nu de partid). Cu doamne ca dna Astrid si dna Daniela, nu mulțumim, am vazut si nu e ok deloc. Legat de primarul din Rasinari, care e mielușel in fata dnei Campean, omu ce cauta acolo pe postul ala? Nu e in stare sa puna satul la punct, asfaltul e sub orice critica, modernizări zero, satul arata la fel ca acum 25 ani, ceea ce e de neacceptat in vremuri in care au fost si bani de la stat si au fost si inca sunt fonduri europene. Iar daca facem si o comparație de exemplu cu Gura Raului... cascadorii rasului. Așadar rasinareni, trezirea!! Iesiti in strada si protestați impotriva unui drum expres pe la voi prin ograda, ca primarul e corupt, tace si profita!

Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Degeaba mai fac astia planuri pentru cei din "Architectilor", peste zece ani nu vor mai avea masini. Mai bine s-ar investi in infrastructura si intransportul in comun.
Raspunde

Cui prodest?

Acum 1 an

Follow the money.
Raspunde

Liberal ultras

Acum 1 an

Important e ca firmele noastre de suflet, ale gospodarilor din marjinime sa castige lucrarile: Terra si Total NSA!!!
Raspunde

M-am lamurit dupa “ inflamare”

Acum 1 an

Un os aruncat la caini ca sa distraga atentia de la Spital.
Raspunde

ID

Acum 1 an

Da, 2 benzi pe sens, cu separare de 3 metri între ele, e mult prea mult, dar... agricultura din Rășinari... câte terenuri sunt cultivate ??
Raspunde

Sima

Acum 1 an

Zona Marginimii , cu pitorescul, specificul local, importanta istorica, civilizatorie, culturala, trebuie pastrata si protejata, inafara de orice fel de interese. Daca banii ptr. constructiile stradale vin de la EU, ar trebui ca ele sa fie supervizate tot de EU, in conditiile in care la noi exista pericolul unor conflicte de interese, lipsa de profesionalitate si de raspundere. Asemenea constructii se fac ptr. generatii si nu este admisibil sa fie tratate cu superficialitate. Ar trebui ca legea sa permita un referendum local facut dupa dezbaterea prin Mass Media pentru informarea corecta a cetatenilor prin argumente ecologice, istorice, de arhitectura, etc. Este timpul ca oamenii sa intervina cu responsabilitate in deciziile care privesc viata societatii in care traiesc. Sa auzim de bine, sa ne implicam in problemele noastre, sa ne construim locul unde traim, "casa" noastra comuna cu responsabilitata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus