Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Ce facem în weekend? Petreceri înfricoșătoare de Halloween, festival de jazz, plimbare cu bicicleta și ateliere pentru copii

Ce facem în weekend? Petreceri înfricoșătoare de Halloween, festival de jazz, plimbare cu bicicleta și ateliere pentru copii

Ultimul weekend din luna octombrie este unul plin de evenimente. Petrecerile de Halloween ajung și la Sibiu, mergem la cea de-a 50 a ediție a festivalului de jazz, ne plimbăm cu bicicleta, iar copiii pot participa la ateliere de percuție.

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGOLD

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Amsterdam”, „Invincibilul”, „Lumina Infernului” sau „Zâmbește!” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Ateliere de percuție pentru copii

Filarmonica de Stat Sibiu invită copiii la atelierele creative de percuție organizate în cadrul proiectului cultural "Descoperă muzica!".

Atelierele susținute de percuționiștii Alexandru Crăciun, Andrei Marcovici și Mia Popescu, muzicieni în cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu, se desfășoară în Sala "Henry Selbing", în fiecare vineri.

Accesul se face în baza biletelor în valoare de 10 lei, disponibile la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Programări la telefon 0735 566 486.

Sibiu Jazz Festival Editia 50

Sibiu Jazz Festival, cel mai renumit festival de jazz din România, sărbătoreste anul acesta a cincizecea aniversare. Nume mari din lumea jazzului vor concerta la Sala Thalia în perioada 25-30 octombrie: Maria João, Ramon Valle, Orchestra Nationala de Jazz a Frantei, Kristin Asbjørnsen si multi alții.

Programul artiștilor:

Vineri, 28 octombrie

Szilard Banai & Friends

Orchestre National de Jazz

7th SENSE

Sâmbătă, 29 octombrie

Maria João & Mário Laginha

Ramon Valle Quintet

Duminica, 30 octombrie

Kristin Asbjørnsen Band

Fish in Oil

Dragoni – instalație interactivă

„Dragoni” este un spectacol inedit sub forma unei instalații interactive compusă din patru spații diferite. Fiecare spațiu va transforma spectactorii-vizitatori în exploratori prin lumea plină de secrete a dragonilor. Jocul la vedere al actorilor se îmbină cu mânuirea de păpuși în miniatură, precum și cu tehnologia de videoproiecție interactivă, toate pentru a crea o experiență unică.

Spectacolul are loc sâmbătă, 29 octombrie de la ora 11 și 18 și duminică, 30 octombrie, de la ora 11 la Teatrul Gong, iar prețul unui bilet flexibil este de 12 lei.

Petrecere specială la Backyard

La Backyard, în 29 octombrie, de la ora 21, suntem invitați să sărbătorim Halloween-ul într-o atmosferă specială.

„Cea mai mare petrecere de Halloween din Transilvania este chiar după colț. Pregătește-ți ținutele, ia-ți prietenii fantomatici și ieși la o noapte de distracție înfricoșătoare, cu multe surprize. Andre Rizo vine să preia controlul the home of backyard alături de Sebastian. Nu rata petrecerea și costumează-te”, transmit organizatorii evenimentului.

Rezervări se pot face la numărul de telefon 0743. 272.597, iar costul unui bilet este de 40 de lei. 

Halloween pentru bicicliști

Freeride - Bike & Ski Workshop ne invită la o plimbare cu bicicleta, duminică, 30 octombrie, de la ora 16. Costumarea nu este obligatorie, însă cel mai cool și înspăimântător biciclist va fi premiat.

„Recomandăm folosirea căștilor de protectie, a vestelor reflectorizante și obligatoriu lumini deoarece tura se va încheia spre seară! Ne vom aduna la magazinul nostru de pe strada Siretului la ora 16:00 pentru o discuție de siguranță. Plimbarea în sine va începe la ora 16:15, pe pista de biciclete și zona liniștită din Parcul Subarini și zona centrală. Călătoria se va încheia la Piața Habermann cu băuturi răcoritoare și o scurtă discuție”, transmit organizatorii evenimentului.

Mai multe informații găsiți aici.

Halloweeen și pentru animalele de companie

Luni, 31 octombrie, câinii și stăpânii lor vor avea parte de un eveniment special. Este vorba despre o plimbare la care sibienii și animalele lor de companie sunt invitați participe costumați. Plimbarea va începe cu o scurtă integrare în haită și mers în lesă.

„În cadrul eventului vom avea și activitatea TRICK and Treat, sponsorizată de MAXIPET Sibiu unde fiecare cuplu om-cățel își va arăta capacitățile oferind un TRICK pe care să-l aplaudăm și va primi o punga de TREATS la completarea performanței”, arată organizatorii.

Toate petrecerile de Hallwoeen le puteți găsi aici

Plimbare cu bicicleta

Urban Bike Revolution propune pentru duminică, 30 octombrie, o tură pe străzile orașului pentru a marca simbolic venirea toamnei și retragerea unor biciclete în subsoluri sau garaje.

Startul turul și sosirea vor fi în Piața Mare.

„Mersul pe bicicletă rămâne totuși o opțiune pentru mulți și pe perioadă sezonului rece, echipamentul adecvat fiind soluția pentru continuitate.”

Acțiunea face parte din proiectul ”Cu bicicleta prin cartiere”, co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunitară. 

 

Ateliere gastronomice la Sărbătoarea Deltei în Muzeul ASTRA

În cadrul programului anual Comunități în Muzeul ASTRA. Sărbătoarea Deltei, Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului aduce în atenția publicului, la sfârșitul lui Brumărel, secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunităților arhaice, multietnice din Delta Dunării. Se vor prepara mâncăruri ce dezvăluie gustul unic al bucătăriei ucrainene și lipovenești precum plachia de pește și storceagul.  Evenimentul are loc duminică, 30 octombrie, de la ora 13, la Târgul de țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus