Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Doi pui din cea mai mică specie de maimuțe din lume s-au născut la Zoo Sibiu. Au doar 15 grame

Doi pui din cea mai mică specie de maimuțe din lume s-au născut la Zoo Sibiu. Au doar 15 grame

Vizitatorii care ajung în aceste zile la Grădina Zoologică Sibiu pot face cunoștință cu două exemplare din cea mai mică specie din lume.

Cei doi noi membri ai familiei de marmoset s-au născut în urmă cu două săptămâni, însă deocamdată nu se ştie dacă sunt fetiţe sau băieţi, pentru că sunt prea mici. În prezent, fiecare dintre pui cântărește 15 grame.

„Marmoseta comună provine dintr-o zonă din Brazilia. Au undeva la 250-300 de grame adulţii, puii 10-15 grame, ca hrană sunt specii omnivore, deci ca orice specie de maimuţe: legume, fructe, insecte”, a declarat medicul veterinar Liviu Todescu pentru Observator.

Vizitatorii au fost încântaţi să-i cunoască pe cei mai noi locatari ai grădinii zoologice din Sibiu. „Par foarte, foarte mici. Sunt curioasă dacă chiar e ok să stea împreună cu restul animalelor. Da, sunt în deplină siguranţă aici”, a spus una dintre vizitatoare.

Cei doi pui nu sunt singurii care s-au născut în captivitate la grădina zoologică din Sibiu. Şi familia de maimuţe pavian s-a mărit cu încă un exemplar.

Zoo Sibiu are și fermă

De săptămâna trecută la Zoo Sibiu s-a deschis și ferma animalelor. Proiectul Ferma animalelor este un proiect educativ dedicat mai ales copiilor care doresc să cunoască animalele domestice, să le mângâie și să le hrănească, dar numai cu mâncare achiziționată din Zoo care corespunde nevoilor acestor animale. Potrivit directorului Zoo Sibiu, în momentul de față deja au fost aduse rațe, vaci, ponei, gâște și oi și urmează să mai ajungă animale zilele următoare.

„Momentan am reuşit să aducem nişte căpriţe, nişte vaci, nişte ponei, găini, dar urmează să populăm şi cu nişte porci şi cu nişte gâşte domestice”, a spus acesta.

Grădina zoologică din Sibiu adăposteşte peste 300 de animale din 70 de specii.

Citește și: Ferma animalelor de la Zoo Sibiu s-a deschis. Valoarea proiectului depășește 800.000 de lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus