Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Senatorul PSD Angel Tîlvăr a fost numit ministru la Apărare. Iohannis a semnat decretul

Senatorul PSD Angel Tîlvăr a fost numit ministru la Apărare. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Apărării va avea loc, luni, la ora 20,30, la Palatul Cotroceni.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, nominalizarea senatorului Angel Tîlvăr în funcţia de ministru al Apărării.

După ședința PSD, Tîlvăr a precizat că speră să aibă o colaborare foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis. „În momentul în care purtăm această discuţie, la estul României există o situaţie de securitate cauzată de invazia lui Putin, nejustificată”, a răspuns viitorul ministru întrebat care vor fi prioritățile mandatului său.

„Pe de o parte, avem dorinţa de a păstra cetăţenii ţării într-o stare de calm şi normalitate. Pe de altă parte, nu aş vrea să uităm că în momentul în care discutăm acum există militari români care fie sub egida NATO, UE sau a ONU, îşi desfăşoară activitatea menită să păstreze pacea în anumite zone ale ţării. Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în structura de apărare”, a mai spus senatorul PSD, citat de news.ro.

Angel Tîlvăr este senator PSD, ales senator în circumscripția electorală nr.41 Vrancea. În 2020 acandidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Din iunie 2022 acesta este președintele  Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

În Senat, Angel Tîlvăr a fost printre inițiatorii a 28 de propuneri legislative, dintre care șase au fost promulgate legi, a semnat două moțiuni de cenzură și a avut o luare de cuvânt în cadrul unei ședințe comune a celor două camere a Parlamentului, având o alocuţiune consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

„România este un stat european responsabil şi implicat în contextul în care avem nevoie de o Uniune întărită în interior, dar şi în plan global, pentru că o Uniune Europeană puternică este esenţială pentru prosperitatea şi stabilitatea regională. Criza actuală de securitate din vecinătate confirmă acest lucru.

Consider că Uniunea Europeană poate fi mai puternică, de aceea uşa Uniunii Europene trebuie să rămână deschisă pentru partenerii care împărtăşesc valorile noastre comune.

Totodată, Uniunea Europeană are vocaţia de a proiecta în jurul său stabilitate, democraţie, dezvoltare economică şi prosperitate.

Lucrurile pe care le-am adus în atenţia dumneavoastră cred că vorbesc despre o realitate care încurajează susţinerea proiectului european. Această realitate trebuie întărită şi dezvoltată în permanenţă, zi de zi, mai ales în contextul presiunilor la care este supusă în prezent Uniunea Europeană, a tendinţelor distructive care-i ameninţă unitatea şi a încercărilor permanente de destabilizare.

Alături de NATO sau Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa României la Uniunea Europeană este o şansă de dezvoltare, şi acest lucru trebuie afirmat şi transpus în beneficii pentru români.

Închei în spiritul dezideratului exprimat de Jean Monnet: "Continuaţi, continuaţi! Nu există alt viitor pentru popoarele Europei decât în Uniune", declara acesta în cadrul alocuțiunii de pe 2 februarie 2022.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 928

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Inca o data se dovedeste ca Iohannis iese urat din mandatul de presedinte. Cum sa numesti ca ministru apararii un fiu al unui securist ? Oare cat mai poate face rau acestei tari in cei doi ani de mandat Iohannis ?
Raspunde

Dinu Paturica

Acum 1 an

Stau și mă întreb cum reușesc astfel de indivizi (ați observat ce fata inteligenta) să ajungă în ditamai funcțiile din Romania .Dacă-l compari cu predecesorul sau, omul nostru ar putea fi un șofer de prima mana pentru Vasile Dancu. Răspunsul nu poate fi decât slugăreala, pupa-l pe bot și i-ai tot.,lingușeala, viclenia, Tăcerea de Aur , dacă vorbești prea mult riști sa pari prea redus mintal. Pravoslavnicii noștri ortodocși au sa sară și o să spună că nu este adevărat, nu este slugăreala ci IUBIRE de om .Vrajeli de popa ostenit . Mă gandesc că și în Occidentul civilizat se practica treabă asta , slugăreala, pare mi-se , totuși, că stăpânii in Occident au și ei mândria lor, nu permit chiar oricui să-i slugareasca. Adica , daca în România o funcție de secretar sau șofer al unui stab , este ceva midllemanagement cu perspective de CEO , in Occident așa ceva e drum închis. Mirarea mea este cat de mult s-au romanizat sașii noștrii, indeosebi președintele nostru , de au ajuns mari maeștrii ai slugarelii.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Partidul e de prisos unde isi da Ok-ul tradatorul Iohannis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus