Are sau nu poștaș Cartierul Arhitecților din Cisnădie? Asta este întrebarea pe care și-o pun mulți dintre locuitorii acestui cartier. Întrebare de altfel justificată pentru că o parte dintre ei nu-și primesc cupoanele ori informările pentru scrisorile recomandate. Răspunsul primit de la reprezentanții Poștei Române este unul afirmativ. Cartierul are poștaș, ce-i drept unul nou, dar adevărata problemă este haosul creat de o sumă de lipsuri: case fără număr, blocuri numerotate incorect, cutii poștale inexistente sau mici și lipsa numelor locatarilor. Toate acestea fac ca misiunea unui poștaș să fie foarte grea și uneori imposibilă.
Mulți dintre locuitorii din Cartierul Arhitecților nu știu nici acum dacă aici există sau nu un factor poștal. Sunt acei locatari care nu-și primesc cupoanele, informările pentru scrisori recomandate ori corespondența.
Rodica Dobra, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, spune că acest cartier are factor poștal. Persoana a fost angajată de puțin timp, însă, precizează că nu acesta este motivul pentru care o parte din corespondență nu ajunge la destinatari, ci haosul din cartier.
Vorbește despre multe locuințe care nu sunt numerotate sau despre lipsa cutiilor poștale. De asemenea, de la multe apartamente și case lipsesc numele locatarilor, iar poștașul îi identifică greu sau deloc.
„În Cartierul Arhitecților este factor poștal. Este o persoană nou angajată care încă învață, dar în acel cartier este un haos total. Sunt case care nu au număr. Dacă poștașul întreabă unde găsește persoana căreia trebuie să-i înmâneze o recomandată, de exemplu, vecinii nu știu să-i indice și nimeni nu știe să-l ajute, să-l îndrume. Din colectivul de la Cisnădie a fost cineva cu dânsul să-l învețe străzile și traseul de parcurs. Cu toate acestea, este de neconceput ca eu ca destinatar nu am număr pe casă, să nu am cutie poștală, să nu am un nume trecut pe cutia poștală. Lucrurile acestea ar trebui să fie obligatorii dacă mă întrebați pe mine. Apoi factorul poștal nu are unde pune avizul dacă nimeni din scara blocului nu-i răspunde. Nu avem voie să aruncăm avizele la ușa blocului. Nu putem și nu facem asta. Este dificil pentru el, se străduiește. Noi recomandăm la prezentarea trimiterilor ca și expeditorul să scrie cumva un număr de telefon al destinatarului, să ne ajute”, spune Rodica Dobra.
Directoarea spune că este important ca oamenii să vină în întâmpinarea misiunii poștașului de a duce corect corespondența și astfel să se rezolve aceste situații.
„Așteptăm și din partea oamenilor să pună o cutie poștală, să-și pună un număr, numele ca să-i putem identifica. Am mai întâlnit cazuri în care oamenii au cutii poștale foarte mici și au avut reviste de primit și nu au încăput în cutia poștală. Noi nu vrem să le distribuim și să le punem în gard sau undeva unde omul să o găsească ruptă sau udă”, mai spune Rodica Dobra.
O situație grea este și la Oficiul Poștal din Cisnădie acolo unde personalul nu este suficient, iar cererea este mare.
„La Poșta din Cisnădie ne lipsește într-adevăr un om, iar postul este liber și noi așteptăm cu mare drag doritori și oameni care își doresc să vină în echipa noastră”, încheie directoarea.
Potrivit conducerii Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, situația din Cartierul Arhitecților nu este singulară. Și în cartierele noi din Sibiu sunt tot felul de deficiențe și lipsuri care îngreunează misiunea factorilor poștali.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: postas in cartierul arhitectil , Florina Carmen Tiron , factor postal in sibiu , Poşta Română
Vizualizari: 2342
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
Alzara 1918
Acum 13 ore
Emil
Acum 13 ore
Munteanu
Acum 13 ore
Un sibian
Acum 13 ore
Zigzag