Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Cartierul Arhitecților are poștaș, dar nu are identitate: „este un haos total”

Cartierul Arhitecților are poștaș, dar nu are identitate: „este un haos total”

Are sau nu poștaș Cartierul Arhitecților din Cisnădie? Asta este întrebarea pe care și-o pun mulți dintre locuitorii acestui cartier. Întrebare de altfel justificată pentru că o parte dintre ei nu-și primesc cupoanele ori informările pentru scrisorile recomandate. Răspunsul primit de la reprezentanții Poștei Române este unul afirmativ. Cartierul are poștaș, ce-i drept unul nou, dar adevărata problemă este haosul creat de o sumă de lipsuri: case fără număr, blocuri numerotate incorect, cutii poștale inexistente sau mici și lipsa numelor locatarilor. Toate acestea fac ca misiunea unui poștaș să fie foarte grea și uneori imposibilă.

Mulți dintre locuitorii din Cartierul Arhitecților nu știu nici acum dacă aici există sau nu un factor poștal. Sunt acei locatari care nu-și primesc cupoanele, informările pentru scrisori recomandate ori corespondența.

Rodica Dobra, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, spune că acest cartier are factor poștal. Persoana a fost angajată de puțin timp, însă, precizează că nu acesta este motivul pentru care o parte din corespondență nu ajunge la destinatari, ci haosul din cartier.

Vorbește despre multe locuințe care nu sunt numerotate sau despre lipsa cutiilor poștale. De asemenea, de la multe apartamente și case lipsesc numele locatarilor, iar poștașul îi identifică greu sau deloc.

„În Cartierul Arhitecților este factor poștal. Este o persoană nou angajată care încă învață, dar în acel cartier este un haos total. Sunt case care nu au număr. Dacă poștașul întreabă unde găsește persoana căreia trebuie să-i înmâneze o recomandată, de exemplu, vecinii nu știu să-i indice și nimeni nu știe să-l ajute, să-l îndrume. Din colectivul de la Cisnădie a fost cineva cu dânsul să-l învețe străzile și traseul de parcurs. Cu toate acestea, este de neconceput ca eu ca destinatar nu am număr pe casă, să nu am cutie poștală, să nu am un nume trecut pe cutia poștală. Lucrurile acestea ar trebui să fie obligatorii dacă mă întrebați pe mine. Apoi factorul poștal nu are unde pune avizul dacă nimeni din scara blocului nu-i răspunde. Nu avem voie să aruncăm avizele la ușa blocului. Nu putem și nu facem asta. Este dificil pentru el, se străduiește. Noi recomandăm la prezentarea trimiterilor ca și expeditorul să scrie cumva un număr de telefon al destinatarului, să ne ajute”, spune Rodica Dobra.  

Directoarea spune că este important ca oamenii să vină în întâmpinarea misiunii poștașului de a duce corect corespondența și astfel să se rezolve aceste situații.

„Așteptăm și din partea oamenilor să pună o cutie poștală, să-și pună un număr, numele ca să-i putem identifica. Am mai întâlnit cazuri în care oamenii au cutii poștale foarte mici și au avut reviste de primit și nu au încăput în cutia poștală. Noi nu vrem să le distribuim și să le punem în gard sau undeva unde omul să o găsească ruptă sau udă”, mai spune Rodica Dobra.

O situație grea este și la Oficiul Poștal din Cisnădie acolo unde personalul nu este suficient, iar cererea este mare.

„La Poșta din Cisnădie ne lipsește într-adevăr un om, iar postul este liber și noi așteptăm cu mare drag doritori și oameni care își doresc să vină în echipa noastră”, încheie directoarea.  

Potrivit conducerii Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, situația din Cartierul Arhitecților nu este singulară. Și în cartierele noi din Sibiu sunt tot felul de deficiențe și lipsuri care îngreunează misiunea factorilor poștali.  

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Numele obligatoriu pe casuta postala? Complet contrar gdpr
Raspunde

Arhitecti Luxury Residence

Acum 1 an

Oare exista cineva pe aceasta planeta care nu s-a saturat de favela Arhitecti, acest focar etern de infectie umana si bacteriologica?
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Ca la balamuc.
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Aceasta institutie prost manageriata ,ca si fostul romtelecom, unde sunt mai multi sefi decat angajati nu paseste in sec 21 .nu se pun la zi cu tehnica deloc .cum reusesc atatea firme de coletarie sa te gaseasca si posta nu ?
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Aceasta institutie prost organizata unde sunt mai multi sefi decat angajati ,ca si fostul romtelecom, nu vrea sa paseasca in sec 21, tehnica moderna ioc .cum reusesc sa te gaseasca atatea firme de coletarie si ei nu ?plus ca la oficii sunt cozi interminabile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus