Vineri,
17.01.2025
Cer Senin
Acum
-4°C

Platformă de pescuit pentru copii, pe lacul de la Muzeul Astra. Noua atracție va fi inaugurată în primăvară

Platformă de pescuit pentru copii, pe lacul de la Muzeul Astra. Noua atracție va fi inaugurată în primăvară

Din primăvara anului viitor la Muzeul Astra va fi deschis un spațiu unde vor putea fi organizate ateliere de pescuit pentru copii. Instituția a amenajat o platformă de lemn în apropiere de EtnoTehno Parc, pe lacul de lângă Grădina Zoologică. 

Lucrările au presupus execuția unei noi platforme ca o prelungire a platformei existente, Etno Tehno Parc, către lac și pe malul lacului, cu o lățime de 1,5 m și o lungime de 11,5 m din platforma existentă cu continuarea ei pe o lățime de 2,5 m și o lungime de 20 m de-a lungul malului lacului, se arată în descrierea lucrării contractate de instituție, conform informațiilor de pe site-ul de licitații publice.

platforma muzeul astra

„Când am deschis Etno Tehno Parc, am vorbit că vreau să mai facem un ponton pentru copii ca să pescuiască, să facem un atelier de pescuit pentru ei. Ne-am dorit să facem legătura cu platforma de la Etno Tehno Parc, să fie un ponton cât îmi permite luciul de apă. Astfel, ca în viitor să fie organizate acolo ateliere de pescuit pentru copii. Adică cine vrea să vină acolo cu copilul să-l învețe să pescuiască, va putea să-l învețe să pescuiască atât cu undiță modernă, cât și cu cea cu care ne jucam când eram mici, din bețe de alun”, ne-a explicat directorul muzeului, Ciprian Ștefan.

Potrivit lui, lucrările la viitoarea platformă sunt aproape gata, iar atelierele vor fi funcționale din primăvară.

platforma muzeul astra lac

Citește și: FOTO VIDEO Cum vrea Muzeul Astra să atragă copiii: spațiu special pentru activități educative, sportive și culturale

„Construcția platformei presupune execuția ei pe piloni de stejar cu diamentru de 25 cm, utilizându-se minim 10 piloni stejar cu lungime 3 m pentru pontonul executat din platforma existentă și minim 20 piloni stejar cu diamentru de 25 cm și lungime de circa 5 m care se vor fixa în albia lacului; de piloni vor fi prinse grinzi din stejar cu dimensiuni de 10x20 cm, de care se va fixa podina de uzură de 5 cm pe toată suprafața perimetrală a grinzilor. Podina va fi consolidată de contrafise pentru susținere cu grosime de 5x10 cm. Se va construi o balustradă care să fie identică ca și formă și conținut cu cea existentă la platforma construită anterior, cu stâlpi de 10x10 cm, de care se va prinde balostrada cu 5x10 cm, care se va placa cu nuiele în același model cu cele existente. Se va amenaja zona în care va fi construită noua pasarelă pe o suprafață de 1500 mp prin curățarea, indreptarea manuală a terenului în vederea racordului cu pasarela existentă, precum și amenajarea pe o suprafață de 100 mp în zona mlăștinoasă pentru a permite prinderea pilonilor și construire platformei de-a lungul malului de lac”, se mai arată în descrierea proiectului.

platforma pe lac muzeul astra

Platforma este realizată de o companie din Maramureș, Gabi Restaurari SRL, iar valoarea contractului semnat cu aceasta este de aproape 265.000 lei. Compania este activă în domeniul lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale din anul 2008 și a raportat în ultimii 6 ani afaceri de peste 1 milion de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus