Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Elevi din Sibiu, premiați la Cluj-Napoca pentru realizarea a două aplicații spectaculoase

Elevi din Sibiu, premiați la Cluj-Napoca pentru realizarea a două aplicații spectaculoase

Două echipe de elevi sibieni s-au numărat printre premianții Galei Academiei „Descoperă-ți pasiunea în IT” 2022, eveniment desfășurat joi seara la Cluj-Napoca. Ei au realizat două aplicații spectaculoase, una în domeniul consilierii psihologice, iar cealaltă în turism.

Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 3 noiembrie, festivitatea de încheiere a celei de-a VIII-a ediții a programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate  cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni (prezentate, la finalul ciclului de instruire, publicului ca proiecte de absolvire şi evaluate de o comisie de specialitate).

Astfel, Premiul II, în valoare de 3.500 lei, a fost obținut de echipa Runtime Terror, de la Sibiu (formată din Tudor Băiașu, Victor Călbureanu, Andrei Roman, Maria Alexandra Sofonea, Andra Uleșan și Ștefan Vasile), mentorată de Constantin Constantinescu de la ScanStart, pentru produsul AYU.

AYU este o aplicaţie care îi oferă utilizatorului diferite tipuri de consiliere psihologică pe baza unor întrebări de tip multiple-choice. De asemenea, aplicaţia permite şi setarea unui aşa numit „goal" zilnic.

De asemenea, Premiul Special Telenav le revine elevilor sibieni din echipa Friendly circuits (alcătuită din Rareș-Eugen Bogorin, Anastasia-Beatrice Cazac, Antonia Greblea, Cezar-Valentin Ioacără, Augusta Ionaș și Maria Mihai), mentorată de Cătălin Stan, de la Marquardt România, pentru produsul DetectUs.

Practic, este vorba de o aplicație care informează turiștii despre existența animalelor în preajma lor. Această aplicație poate fi, însă, de folos și unui centru de tip Salvamont.

Comisia de jurizare a fost formată din Prof.PhD. Simona Motogna, Vicepreşedinte Senat Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj (Preşedintele comisiei), Valentin Filip, Vice President Product Investments la Fortech, Ionuţ Muntean, Group Leader Innovation and University Cooperation la Bosch Engineering Center Cluj, Alexandru Luchiian, Software Engineer la Accenture Industry X, Florin Fleştea, Technical Lead la Nagarro România, Vlad Lazăr, Engineering Manager la Telenav, conf. Camelia Avram, Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), Adrian Pintea, Inspector Școlar de specialitate Informatică la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, precum și Andrei Kelemen, Director Executiv al Cluj IT Cluster.

„Ne bucurăm că şi în acest an am putut susţine visurile a peste o sută de elevi şi studenţi care au recompensat comunitatea cu 20 de produse inovative ca soluţii la probleme actuale. Ideile și entuziasmul lor, completate cu experiența și dedicarea comunității  IT pe care am reușit să o colagulăm atât la Cluj, cât și în alte orașe mari ale României, ne dau încredere că viitorul va fi luminos, în ciuda provocărilor prezentului”, a remarcat Liliana Ştefan-Cazacu, preşedintele Asociaţiei DpIT, organizatorul programului.

În cadrul programului au fost premiate 86 de persoane - 61 de elevi, 12 studenţi şi 13 mentori, cu premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 27.000 lei.

Despre programul „Academia DpIT”

Demarat la Cluj, programul “Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația “Descoperă-ţi pasiunea în IT”, le oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ajutându-i astfel să descopere lumea tehnologiei, a inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane. Proiectul este susţinut de peste 40 parteneri din mediul de business IT, academic şi şcolar, precum: Fortech, Bosch România, Accenture Industry X, Nagarro, Telenav, Betfair România Development, Yonder, msg systems România, Marquardt, Tech Breeze, Inventiff, NetMatch, Endava, ScanStart, Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Smart HR și Cluj IT Cluster.

Toate programele organizate de Asociația DpIT sunt gratuite. Nu se percepe nici un fel de taxă de la participanți, programele fiind susținute prin munca voluntarilor și din sponsorizări. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus