Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Economie la energie la Muzeul Național Brukenthal: au fost montate becuri economice și întrerupătoarele vor fi înlocuite cu senzori

Economie la energie la Muzeul Național Brukenthal: au fost montate becuri economice și întrerupătoarele vor fi înlocuite cu senzori

Muzeul Național Brukenthal anunță că, pentru a economisi energie electrică, în spațiile de vizitare și în birouri, toate becurile au fost schimbate cu becuri economice – led.

„În ultima vreme am constatat cu toții scumpirea energiei electrice. Până în momentul de față, Muzeul Național Brukenthal, prin sprijinul Ministerului Culturii și prin fondurile proprii ale instituției, a reușit să rămână deschis publicului, în condiții optime de vizitare. Totuși, am hotărât să continuăm ca toate becurile, nu doar din birouri, ci și din spațiile de vizitare, să fie schimbate cu becuri economice de tip led. Am avut, de pildă, cazuri, observate în ultima vreme, când la Muzeul de Istorie Naturală erau diferite proiectoare. Cam 12. Unul consuma aproximativ 100 W. Le-am schimbat toate cu unele noi, care arată mult mai bine și care luminează și mai bine. Zece becuri noi led consumă acum cât unul vechi” a  spus managerul interimar al instituţiei, Alexandru Chituţă.

Totodată, în perioada următoare întrerupătoarele vor fi înlocuite cu senzori. „Am luat hotârârea că, pe lângă schimbarea becurilor vechi, putem să mai economisim energie prin montarea de senzori. Sunt multe spații în care cel puțin 8h/zi sursa de lumina este aprinsă. Nu mi se pare normal, și din acest considerent, vom schimba întrerupătorul clasic cu senzori. Sunt măsuri normale, nu doar pentru aceste zile, cât pentru o folosire a energiei într-o manieră ordonată și rațională”, a mai adăugat acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Sibianul

Acum 1 an

Adevarul e ca daca nu veneai tu, managerul interimar, Luca nu stia ca s-au inventat becurile ecomonice si senzorii. Te lauzi de parca ai platit din buzunarul tau. Poate e chiar invers ... "Mare" om, zero caracter!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 1 an

Pai uite ca dacă nai rămânea Luca amenință din nou vizitatorii ca Muzeul se închide ca nu are bani. După cum arata Brukenthal astăzi, chiar ca Luca nici nu mai stia dacă becul funcționează sau nu. El.era în bezna la fel cum era și Muzeul. Felicitari Chituta, nu baga în seama nu răutățile unora, cât mai ales invidia, prostia și faptul ca unii, care nu făceau nimic, au început sa lucreze la Brukenthal. Câțiva ani au stat și i au ciripit lui Luca toate prostiile . Brukenthal renaste zi de zi!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Lasa mai mare sibian ca a avut Luca un caracter extraordinar. Cred ca angajații au avut ce învață de la el. Doar lucruri negative, ferească Dumnezeu! Fata de Luca, Chituta e sus. Sa fim serioși, la cate a făcut Chituta pentru Sibiu și Brukenthal pana acum, la vârsta lui!! Hai sa vedem cine pana la vârsta lui au făcut atâtea pentru muzeu și oraș. Și unele chestiuni pe sponsorizări și chiar din banii lui.
Raspunde

Oarecare

Acum 1 an

Esti cumva avocatul lui? Te pomenesti ca tot ce a facut a facut de dragul artei? A facut ca sa ii fie lui bine! A sapat groapa lui Luca (nu ca Luca ar fi foste cel mai potrivita acolo) si acum se da mare ca face si drege ca sa ajunga pe pozitie! Mare stire ca a schimbat becuri si alte chestii de suprafata ca sa dea bine si sa ajunga unde vrea! Ce a facut pt Sibiu? A luat cuvantul cu diverse ocazii tot ca sa iasa in evidenta, nu ca ar fi o mare valoare. Muzeul are nevoie de un manager care stie sa organizeze lucrurile acolo, nu un fals teolog care pozeaza bine si atat!
Raspunde

Oarecare

Acum 1 an

Pai hai tu manager! daca esti bun! Daca Chituta nu a facut nimic, e fals teolog si a sapat groapa lui Luca. Apropo, pentru un prieten, 1. Luca si-a sapat graoapa singur, nu i-a sapat-o nimeni. 2. Chituta a avut activitate la Brukenthal cat 10 acolo. Verifica cate expozitii a facut, cate publicatii a tiparit, cate contacte a realizat in Romania si strainatate. 3. Ca avem la Sibiu statuia lui Samuel von Brukenthal i se datoreaza lui Chituta. Cand a fost protest in muzeu au ramas 2 oameni Chituta si Hrib. Luca a inchis Muzeul mai devreme si a fugit rapid acasa ca un las. 4. Cand a vorbit cu diferite ocazii a vorbit acolo unde a organizat el ceva! 5. Mergi si vorbeste cu muzeografii si arheologii de la Muzeul de Istorie cum domnul profesor Luca, manager si arheolog i-a tinut in birouri, in ce conditii si in ce mizerie. Vezi cum arata acum birourile alea. 6. Vezi tot acolo, la Muzeul de Istorie, ce echipamente le-a cumparat pentru muzeografi domnul Luca impreuna cu un alt viteaz Iulian Condoiu. 7. Vezi in ce conditii a ajuns Muzeul National Brukenthal si apoi deschide gura. si ma opresc, cred ca oricum citesti printre randuri Hai sa vedem ce ai facut tu, un oarecare!
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Dar la Muzeul National Brukenthal nu lucreaza si un muzeograf cu un salar bun pe nume Adrian Luca? Adica fiul domnului Sabin Adrian Luca! Nu ne spune cineva omul acela pe ce ia salar, ca pana acum fata de Chituta sau de altcineva din muzeu e zero barat!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

La becuri conteaza raportul lm/w, nu w/w.
Raspunde

Samuel

Acum 1 an

Uite asa se vad, pe ascuns, ramasitele lui Luca din Brukenthal. Vorbiti pe fata domnilor/doamnelor sa va cunoasca publicul. De ce prin anonimat. Aratati-va marile realizari. Comentarii scrise cand ai prea mult timp la munca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus