Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Valentin Ivan a reprezentat ACoR la Forumul Cooperării Descentralizate România – Franța

Valentin Ivan a reprezentat ACoR la Forumul Cooperării Descentralizate România – Franța

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan a participat în perioada 3-5 noiembrie la Forumul Cooperării Descentralizate România – Franța, ediția a VI-a, organizat la Brașov.

În perioada 3 – 5 noiembrie 2022, la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov, județul Brașov a avut loc cea de-a șasea ediție a Forumului cooperării descentralizate româno-franceze organizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) împreună cu Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România și Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, având sprijinul Ambasadei Republicii Franceze în România.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale din România și reprezentanți ai autorităților administrației publice locale din România, Franța și Republica Moldova.

Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată la acest eveniment de către: Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița,  Sergiu ȚÂRA, președintele executiv, 14 primari ai comunelor membre ale asociației și 2 persoane din aparatul executiv al ACoR.

În cadrul evenimentului, reprezentanții ACoR au avut intervenții în cadrul unor sesiuni printre care: „Autoritățile locale și județene în fața războiului din Ucraina: primirea și integrarea refugiaților”, „Autoritățile locale și regionale și Europa: Planul European de Redresare și Reziliență și politica de coeziune: pârghii esențiale pentru a sprijini tranziția economică, socială și de mediu a teritoriilor” și „Care este viitorul pentru cooperarea descentralizată franco-română?”.

Domeniul cooperării descentralizate reprezintă una dintre prioritățile Foii de parcurs a parteneriatului strategic româno-francez, reînnoite la data de 26 octombrie 2020 de către prim-miniștrii celor două state.

O secțiune importantă în domeniul cooperării descentralizate este consacrată parteneriatelor locale și susținerii cooperărilor descentralizate româno-franceze care întăresc prioritățile cooperării bilaterale, continuării reuniunilor Forumului cooperării descentralizate româno-franceze, alternativ, în România și în Franța.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 850

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus