Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Profitul Compa Sibiu a scăzut în primele 9 luni cu 84% față de anul trecut. Cifra de  afaceri este de 553 mil. lei, plus 2%

Profitul Compa Sibiu a scăzut în primele 9 luni cu 84% față de anul trecut. Cifra de  afaceri este de 553 mil. lei, plus 2%

Compa, producătorul de componente auto din Sibiu, listat la BVB, a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit net la nivel consolidat de 2,7 milioane de lei, de la 17,5 milioane anul trecut, rezultând un declin de 84,4%, anunță Ziarul Financiar.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 552,8 milioane de lei, în creştere cu 1,8% prin comparaţie cu intervalul ianuarie-septembrie 2021, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursă.

Totalul cheltuielilor din exploatare a fost de 558,7 milioane de lei, plus 1%. Cheltuielile cu materialele au scăzut de la 341 de milioane de lei la 331,5 milioane. Totodată, rezultatul din exploatare de la finele lunii septembrie a ajuns la 6,5 milioane de lei, minus 72%.

„Eforturile firmei de solicitare şi de obţinere de la clienţii a creşterilor de preţ cerute pentru compensarea majorărilor provenite de la furnizori nu au fost materializate imediat, majoritatea clienţilor Compa au tergiversat aplicarea acestor preţuri majorate astfel încât o mare parte a acestor influenţe provenite de la furnizori au fost suportate de Compa , cu un impact major asupra rezultatelor economice ale firmei din primele nouă luni”,  reiese din raportul financiar al societăţii.

Listate pe Piaţa Principală a Bursei, acţiunile CMP au pierdut 36,5% de la începutul anului, pe tranzacţii de 7 milioane de lei. La începutul şedinţei de vineri, dinamica era de minus 0,2%.

Valoarea de piaţă a producătorului este de 93,6 milioane de lei. Din acţionariat fac parte Ioan Deac, cu 19% din acţiuni, şi Ioan Miclea, cu o participaţie 18,8%, conform BVB.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Corigentul

Acum 1 an

De la un profit de 17,5 milioane lei anul trecut la un profit (pe primele 9 luni, conform datelor din articol) de 2,7 MILIARDE lei, anul acesta, nu prea rezulta "DECLINUL" de 84,4%!
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Mai mult ca sigur de la calitatea finisajelor din Arsenal Residence /s
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

acum la "Arsenal Residence" la ce sa te astepti de la Compa...numai la o GOLANIE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus