Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
4°C

S-au pus în vânzare biletele Concertului de Crăciun. Dirijorul orchestrei Johann Straus: ”Sibiul e unul din orașele mele preferate din întreaga lume”

S-au pus în vânzare biletele Concertului de Crăciun. Dirijorul orchestrei Johann Straus: ”Sibiul e unul din orașele mele preferate din întreaga lume”

Cea de-a 14-a ediție a Concertului de Crăciun de la Sibiu susținut de instrumentiștii Johann Strauss Ensemble, din Viena, va avea loc în după-amiaza zilei de vineri, 16 decembrie 2022. După o pauză de doi ani, cauzată de restricțiile pandemiei, dirijorul Russell McGregor promite un concert plin de surprize pentru spectatori: ”să râdă, să cânte și, de ce nu, să lase să curgă și o lacrimă pe acordurile muzicii de pe scenă.

Biletele pentru tradiționalul concert al orchestrei vieneze la Sibiu au fost puse în vânzare la casieria Centrului Cultural ”Ion Besoiu” (intrarea principală, program: marți - vineri 14:00 -21:00, sâmbătă - duminică 11:00 – 21:00). Prețul biletelor este cuprins între 100 și 180 de lei, în funcție de locul ales. 

Concertul va avea loc pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, vineri, 16 decembrie 2022, de la ora 19:00.

Este a 14-a oară când instrumentiștii vienezi vin să vestească venirea Crăciunului la Sibiu. Tocmai de aceea, între orchestra Johann Strauss și orașul de pe Cibin s-a format o legătură trainică, arată dirijorul Russell McGregor.

”Sibiul a fost întotdeauna un loc special pentru mine. Nu voi uita niciodată spectacolul din 2007, anul Capitalei culturale europene, când am cântat în fața acelui patinoar pe care evoluau sportivi de performanță. De atunci, orașul s-a schimbat foarte mult, în mod clar în bine, și este unul din orașele mele preferate din întreaga lume. Am foarte multe amintiri frumoase de aici, inclusiv cea a unei încântătoare doamne care a venit la fiecare dintre concertele noastre de la Sibiu. Și la finalul fiecăruia am făcut câte o fotografie împreună. Asta îmi dovedește, încă o dată, cât de important este rolul muzicii și cel al conexiunii cu publicul”, spune Russell McGregor.

În fiecare an, Concertul de Crăciun susținut de vienezii de la Johann Strauss Ensemble a avut loc cu casa închisă

Dirijorul născut în Australia și care locuiește în Austria de 30 de ani conduce ansamblul Johann Strauss Ensemble din 2003. A devenit cunoscut în întreaga lume datorită carismei sale și a modului plin de energie în care îmbină rolul de maestru, cu cel de solist, în același timp.

Russell McGregor promite o seară specială după cei doi ani de pandemie care au ținut spectatorii departe de concerte. ”Reîntâlnirea din acest an, cu siguranță, va fi una specială, după cei doi ani de pauză forțată, din cauza pandemiei. Spectatorii și muzicienii se întorc, deopotrivă, cu mai multă energie și dedicare, iar așteptările sunt cu atât mai mari în ceea ce privește minunata după-amiază pe care o vom petrece împreună pe 16 decembrie. Abia aștept să ne revedem”.

”Avem pregătite mai multe surprize”

Înaintea concertului de la Sibiu, Russell McGregor a acordat un scurt interviu pentru Turnul Sfatului, referitor atât la pauza de doi ani, cât și la concertul programat pe 16 decembrie 2022, la Centrul cultural ”Ion Besoiu”.

Reporter: Doi ani de pandemie. Cum au trecut pentru dumneavoastră?

Russell McGregor: Am petrecut cea mai mare parte a timpului acasă, cu fiica mea de nouă ani care urmează cursuri în sistem home-schooling. Studenților mei le-am predat vioara în cadrul cursurilor on-line. Totodată, am putut susține câteva concerte în Palatul Schönbrunn, transmise prin platforma Live Stream în special către publicul din Japonia și China. Dar nu a fost o experiență asemănătoare concertelor în care ai audiența în aceeași sală.

Din postura de artist, care a fost lucrul care v-a lipsit cel mai mult în această perioadă?

Cel mai mult mi-a fost dor de concertele din Austria și din lume și de interacțiunea cu publicul. Totodată, mi-a fost tare dor și de a cânta alături de colegii mei.

Russell McGregor are o fascinantă priză la public, indiferent de vârstă

Se spune că, într-un fel sau altul, pandemia ne-a afectat pe toți din lumea aceasta. Simțiți că este și cazul dumneavoastră?

Au fost vremuri care ne-au încercat pe toți, iar la început a fost foarte dificil pentru mine să mă obișnuiesc să stau doar acasă și să nu pot susține concertele cu care eram obișnuit. Bineînțeles, am avut timp suficient pentru a exersa din plin, așa că am încercat să îmi păstrez abilitățile de instrumentist și, totodată, să am o stare de spirit cât mai pozitivă posibil, atât pentru familia mea, cât și pentru mine.

Care sunt noutățile pregătite pentru Concertul de Crăciun de la Sibiu, programat anul acesta?

Ei bine, vom aduce un invitat special pentru concertul de la Sibiu și care – sunt cât se poate de sigur – va aduce bucurie în rândul spectatorilor. De asemenea, avem pregătite mai multe surprize pe scenă, cât și în rândul audienței.

Sunt schimbări în componența orchestrei Johann Strauss Ensemble? 

Da, avem câteva schimbări, din moment ce câțiva dintre colegi s-au pensionat. Prin urmare, avem câțiva tineri instrumentiști care ni s-au alăturat și care au mai participat, în trecut, la turneele noastre.

Care sunt așteptările dumneavoastră de la publicul sibian?

Am avut atât de multe concerte minunate la Sibiu, orașul în care spectatorii au reacționat întotdeauna cu căldură și afecțiune. Mă aștept să fie la fel și la ediția din acest an: pregătiți să râdă, să cânte și, de ce nu, să lase să curgă și o lacrimă pe acordurile muzicii de pe scenă.

 

Sponsori ai concertului 

 

Con-A

ROMGAZ

TERRA Building

AZETS

BRD

Concert recomandat de

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Claudiu

Acum 3 săptămâni

Nici pe pagina oficiala, nici pe pagina de FB a ansamblului si nici pe IaBilet nu apare inca ca fiind confirmata data de 16 si concertul de la Sibiu
Raspunde

Elon

Acum 3 săptămâni

poate nu stii unde sa cauti: https://www.facebook.com/johannstraussensemble.at
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 3 săptămâni

Adica in epoca asta, cu atata tehnologie, trebuie sa pierd o gramada de timp sa merg la casieria salii?!?! WTF? Sa pierd in trafic, cautat parcare in zona etc minim 40 de minute pentru ca nu s-a gandit cineva sa le puna la vanzare si online?!?! Foarte ciudat, ca sa nu spun niste cuvinte mai tari.
Raspunde

Vasile

Acum 3 săptămâni

Da' mai mergeti si pe jos!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 3 săptămâni

concert pentru infractori, asta-i audienta din pacate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus