Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Hârtie igienică cu mesaje antisuicid și imagini liniștitoare, la toaletele din Japonia

Hârtie igienică cu mesaje antisuicid și imagini liniștitoare, la toaletele din Japonia

Hârtie igienică cu mesaje în vederea prevenirii sinuciderii - aceasta este iniţiativa originală implementată recent în universităţile din departamentul japonez Yamanashi (la vest de Tokyo), transmite luni AFP, citat de Agerpres.

"Dragul de tine, îţi este greu să te prefaci că totul este în regulă", scrie cu litere albastre pe aceste role albe. "Nu trebuie să ne spui totul... dar de ce nu doar puţin?", continuă mesajul.

Pe lângă aceste tipuri de mesaje, scrise de un specialist în sănătate mintală şi însoţite de numere de telefon pentru prevenirea sinuciderii, pe aceste role de hârtie igienică există şi imagini liniştitoare, precum o pisică care stă tolănită.

Autorităţile din Yamanashi au distribuit luna trecută 6.000 de astfel de role către 12 universităţi locale.

"La toaletă eşti singur. Am simţit că în astfel de momente îţi pot veni în minte gânduri supărătoare", a explicat luni pentru AFP Kenichi Miyazawa, responsabil local din Yamanashi.

La fel ca în multe alte ţări, în Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia de COVID-19, care a accentuat sentimentul de izolare a numeroase persoane.

În 2020, aproape 500 de copii şi adolescenţi s-au sinucis în Japonia, un record naţional. Cifra este aproape dublă comparativ cu 2016, potrivit ministerului nipon al Sănătăţii.

foto pixabay.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Hartia mai degraba reitereaza suicidul.
Raspunde

CA

Acum 1 săptămână

Si apoi... te stergi cu mesajul ****?? Slaba inspiratie au avut, sincer, din toate locurile unde pot fi scrise mesaje, fix pe hartia igienica??!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus