Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Se reface Hotelul de Gheață la Bâlea Lac, după o pauză de doi ani. Există deja peste 500 de rezervări

Se reface Hotelul de Gheață la Bâlea Lac, după o pauză de doi ani. Există deja peste 500 de rezervări

Europa va fi tema Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac care se va construi în această iarnă la Bâlea Lac, anunță Agenția de presă Rador citând un comunicat de presă al organizatorilor.

După doi ani de pauză, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, se va construi din nou Hotelul de gheață, un obiectiv unic în România.

“Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic 'Hotel of Ice – Bâlea Lac' va avea ca temă 'Europa', astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale de pe bătrânul continent. De asemenea, decoraţiunile ce vor fi întâlnite în camere şi în celelalte locuri din Hotel of Ice, vor duce oaspeţii cu gândul la frumoase locuri, simboluri sau obiective importante din ţările europene” au anunțat duminică organizatorii, într-un comunicat de presă. Ca de fiecare dată, complexul va avea și un bar și un restaurant de gheață.

Chiar dacă la Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, și duminică la prânz stratul de zăpadă măsura 11 cm, construcţia noului hotel de gheață va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Ca și în ceilalți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.

Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va primi primii oaspeți înainte de Crăciun. Deja, pentru acest sezon de iarnă, au fost făcute peste 500 de rezervări , majoritatea turiști străini, mai ales din Anglia, dar și din alte țări europene, din Orientul Mijlociu, dar și câteva zeci de rezervari din România, precizează administratorii.

După sărbătorile de iarnă, adminstratorii intenționează să construiască, la marginea lacului Bâlea, și Biserica de Gheață.

Sursa foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

L

Acum 1 an

O solutie rezonabila dupa atatia ani de conserva riscanta (telecabina), montati o linie noua de telegondola pentru un acces mai rapid si facil. Altfel noi riderii, impatimiti ai freeridingului din caldarea Balii, vom sta mereu la cozi interminabile datorita "paltonarilor" pe seama caruia faceti voi profit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus